Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Producten / Reviews / Sport

Spikeball

Buiten spelen is het leukste wat er is en met Spikeball, een te gek outdoor spel, wordt het nóg leuker. Ik ben echt laaiend enthousiast over dit actieve balspel en begrijp dus wel waar de hype vandaan komt. Spikeball zorgt voor plezier en is niet alleen leuk om competitieve wedstrijdjes aan te gaan, maar ook een leuke manier om te bewegen samen met mijn kinderen. Al vanaf jongs af aan oefen ik met mijn jongens op richten, gooien en vangen van een bal. Dat is niet alleen een leuke manier om te bewegen, maar balvaardigheid stimuleert ook hun motoriek. Spikeball is dynamisch, razendsnel en zo populair dat het de wereld verovert. Er worden zelfs wereldwijd internationale toernooien georganiseerd.

Wat is Spikeball?

De Spikeball uitrusting bestaat uit een kleine bal en een net wat op een trampoline lijkt. Het spel, dat ook wel roundnet wordt genoemd, speel je door de bal zodanig op het net te laten stuiteren dat je tegenstander de bal niet meer kan spelen en de bal op de grond belandt. In plaats van de bal over het net te slaan, zoals bij volleybal of badminton, moet je nu juist het net gebruiken. Het is de bedoeling om de bal binnen drie aanrakingen in het net te krijgen. Je mag hiervoor slechts gebruik maken van één hand en het is niet de bedoeling dat je de bal vasthoudt. Extra dimensie aan het spel is dat er geen velden zijn, maar je mag gebruik maken van alle ruimte rondom het net. Je kunt je tegenstanders dus flink aan het werk zetten en 360 graden laten rennen voor de bal.

Lees ook: XCORE training vanuit huis

Spelvarianten

Het officiële Spikeball spel is nog te moeilijk voor mijn jongens van vijf en zes jaar. Toch is het juist superleuk om Spikeball aan je kinderen te introduceren. Met mijn jongens speel ik eindeloos gooi en vang spelletjes met het net. Elke keer stuitert de bal een andere kant op. Een mooie oefening voor hun oog-handcoördinatie. In het begin stonden de jongens nog aan de rand van het net, maar zodra we het gooien en vangen een beetje onder controle hebben, gebruiken we wat meer de ruimte om ons heen.

We bedenken zelf allerlei spelletjes waarbij de bal in het net moet stuiteren voordat we hem vangen. We proberen zelfs achterstevoren te gooien en door een poortje. Ook proberen we van een afstand te mikken op het net. Vervolgens oefenen we met serveren. Dat is nog niet zo makkelijk. Bij de uitrusting zitten drie ballen dus we kunnen volop oefenen. Daarna maken we er spelletje van waarbij de één de bal serveert en de ander de bal moet vangen. Des te meer we spelen, des te leuker we Spikeball vinden. Je kunt je eigen twist geven aan het spel. Mijn jongens verzinnen vaak zelf spelletjes met vriendinnetjes uit de buurt. ‘Mogen we nog even Spikeballen voordat we naar school gaan? Of na school?’ Mijn kinderen zijn misschien nog wel enthousiaster dan ik over dit toffe spel.

Overal

Spikeball past in een smalle draagtas en is eenvoudig in elkaar te zetten. Ook het net span je moeiteloos om het frame en veel tijd kost het niet. Binnen vijf minuten kun je spelen. Het leuke aan Spikeball is, dat je het overal mee naar toe kunt nemen. Het frame en de poten zijn stevig waardoor je het ook op verschillende ondergronden kunt spelen. Je kunt de poten ook inklappen en zo in de schuur laten staan. Handig als je het vaak gebruikt. Ik sluit zeker niet uit dat Spikeball meegaat op onze vakantie in Frankrijk komend voorjaar. Spikeball is een mega spectaculair spel dat zorgt voor beweging, je fit houdt en je coördinatie verbetert. Ik ben fan!

Bestel de Spikeball set inclusief ballen eenvoudig bij Bol.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo