Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Natuur / Wandelen

Bos en heide op Landgoed Heidestein

landgoed heidestein

De heide staat in bloei en dat vraagt gewoon om een wandeling door de paarse velden. Verscholen in de bossen bij Zeist ligt Landgoed Heidestein. Een heerlijke plek waar ik graag kom. Hier voert een gemarkeerde wandelroute je door het afwisselende bos en de uitgestrekte heidevelden. De omgeving is sprookjesachtig met vijvers, bos, een meer, wandeltunnels en historische bouwwerken. In de vroege ochtend genoot ik van deze prachtige wandeling in de natuur.

De schapen van Heidestein

Bij het startpunt van de wandeling (Kerckeboschlaan- kruising Hoog Kanje in Zeist) parkeer ik de auto en vanaf daar volg ik de bordjes naar de Schaapskooi. In de oude schaapskooi zit het informatiecentrum van Utrechts Landschap en starten diverse kindvriendelijke wandelingen. Het Beestenbos is een korte route van 100 meter waar zeventien verschillende dieren te vinden zijn, die bijna allemaal op Landgoed Heidestein leven. De Schapenroute is ook een leuke wandeling van zo’n 1,2 kilometer met informatie over alles wat leeft op Landgoed Heidestein. De koppen van de schapen wijzen de weg. Of wandel de kinderroute ‘van grove den tot vuilboom’ van anderhalve kilometer.

Sprookjesachtig mooi

Heerlijk om in de vroege ochtend die bosgeur op te snuiven en te luisteren naar de dierengeluiden in de stilte. Bij de Schaapskooi is het stil. De Drentse schapen grazen ver in het veld. Ik wandel verder en volg de rode markeringen. Door het bos wandel ik richting een grote vijver en langs het theehuis. Om verder te gaan, moet je door de tunnels wandelen. Dit maakt de wandeling extra avontuurlijk.

Met prachtige uitkijkjes wandel ik verder naar de open vlakte met paarse heide. Hoe mooi kun je zijn? Kronkelende paadjes, wit zand, volop heide en rust. Nu de heide in bloei staat en de zon opkomt, is het extra genieten, maar deze wandeling is in elk seizoen prachtig. Via het bos loop ik weer terug naar de Schaapskooi. Deze wandeling was een heerlijke manier om wakker te worden. Liefhebbers van flora en fauna kunnen op Landgoed Heidestein hun hart ophalen.

Nog meer wandelen

Wandelen in het Panbos
Wandelen over het Munitiepark
Stormpad Breeveen

Laatste afbeelding: weekendtoerist.nl

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo