Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Natuur / Wandelen

Wandelen over het Munitiepark

De wandelroute over het Munitiepark van het Nationaal Militair Museum neemt je mee langs gevechtsvliegtuigen en verscholen bunkers waar in vroegere tijden duizenden kilo’s munitie lag opgeslagen. De route is zo’n vijf kilometer, maar daarom niet minder spannend. Het Park Vliegbasis Soesterberg is een militair terrein geweest en in het wandelgebied kunnen dan ook nog niet-gesprongen explosieven aanwezig zijn. Honden zijn verboden en je bent verplicht om op de wandelpaden te blijven.

Explosieve wandeling

Vanaf de parkeerplaats van het Nationaal Militair Museum volgen we de rode bordjes van de Munitiepark wandelroute. We missen een afslag en komen zo bij de uitkijktoren uit. Niet erg, want vanaf hier is het een mooi uitzicht over het gebied. Vanuit de lucht zou je vooral groen en bos zien, maar schijn bedriegt. Onder het dak van natuur staan hier sinds 1960 de zogenaamde iglo’s: kolossale munitiebunkers van gewapend beton. Naast de iglo’s komen we ook geregeld verscholen bunkers tegen. De bunkers zien er imponerend uit. Toch neem ik de waarschuwing om op de paden te blijven ter harte en bewonder ik ze van een afstandje.

In de buurt

Naast de Munitiepark wandelroute kun je nog andere wandelingen maken, zoals de route landgoed de Paltz (gele route, 3,4 kilometer) en een wandeling over de landingsbaan. De landingsbaan van Vliegveld Soesterberg is met een lengte van ruim een kilometer de langste militaire landingsbaan van Nederland. Een bezoek aan het Nationaal Militair Museum mag ook zeker niet ontbreken. Iets drinken en eten kan aan de rand van de landingsbaan bij restaurant Soesterdal.

Lees ook: Park vliegbasis Soesterberg

 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo