Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Vakantie / Wandelen

Hexenweg Fiss

Niet alle kinderen staan te juichen om te wandelen, ook mijn jongens niet. Als we in Oostenrijk zijn, is dat een ander verhaal. De bergen zijn magisch en de wandelingen zijn avontuurlijk. Zelfs met regen. Slecht weer bestaat namelijk niet, maar slechte regenkleding wel. Met goede regenjassen trotseren wij de regen die met bakken uit de hemel valt. Die stromende regen maakte onze wandeling over de Hexenweg in Fiss alleen maar avontuurlijker.

Het verhaal

Deze wandeling is één van de kindvriendelijke ontdekkingspaden in de omgeving. De kleine heks Peppina en haar broer Fips hebben dringend hulp nodig. Er is een explosie geweest op het heksenpad. Ze hebben het heksenhuis zelf opgeblazen. Daarbij zijn heel veel voorwerpen door de lucht geslingerd die nu langs de weg verspreid liggen. Wij gaan ze helpen om spulletjes weer te verzamelen.

Tip: Haal bij het VVV of de kassa’s van de kabelbanen in Serfaus-Fiss-Ladis een raadselblok met leuke opdrachten voor kinderen. Het raadselblok is tweetalig verkrijgbaar: Duits en Engels en kost slechts 2 euro. Met de opdrachten en puzzels in dit boekje komen de verhalen van de avonturenpaden in dit gebied nog meer tot leven.

Steil naar beneden

De Hexenweg duikt meteen steil naar beneden het bos in. De boomwortels over het pad en de modder maken het alleen nog maar leuker en spannender. We moeten elkaar soms goed vasthouden om niet uit te glijden. Ondanks de regen zijn ook de jongens meteen enthousiast. Het wandelpad is geschikt voor avontuurlijke kleuters vanaf een jaar of vier. De route is zo’n 3 kilometer en is moeiteloos gelopen door mijn jongens van vijf en zes jaar in ruim een uur. Een buggy kun je echt niet meenemen. De Hexenweg loopt namelijk dwars door het bos, over smalle paadjes steil naar beneden, over houten bruggen, stenen, langs een riviertje en door de weilanden.

Ondersteboven

Dit avonturenpad is echt gericht op kinderen. Behalve dat het wandelpad uitdagend is, is er onderweg veel te zien en te doen. De route is duidelijk aangegeven door middel van gele bordjes ‘Hexenweg’. Onderweg staan ook houden borden met raadsels en puzzels. In de boomtoppen hangen bezemstelen. We zoeken behekste huisdieren, toverstaffen, de troon van de heks en maken muziek op houten instrumenten. We zien draken en lopen door magische deuropeningen. Mijn zoon van zes jaar loopt als een echte verkenner voorop. De jongens hebben tijdens de hele wandeling niet gevraagd om snoep of om getild te worden. Geloof me, dat mag in de krant.

Ook mijn man en ik genieten van deze wandeling. De omgeving is afwisselend en je kijkt prachtig uit over de bergen. De Hexenweg in Fiss mag zeker niet ontbreken op je ’to do’ lijstje als je in deze omgeving bent. Dit avonturenpad zorgt voor veel plezier en spanning. De Hexenweg eindigt bij het Familierestaurant Sonnenburg waar je heerlijke pizza’s kunt eten.

Met de SUPER. SOMMER. CARD. kunnen we gratis gebruik maken van de kabelbanen en diverse activiteiten. Deze kaart ontvang je als je overnacht in het gebied Serfaus-Fiss-Ladis. Vanuit Ladis nemen we de kabelbaan omhoog. In Fiss stappen we over op de Schönjochbahn waar we uitstappen op het middenstation.

Lees ook: Zomer in Saalbach Hinterglemm

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo