Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Ik kan alles, dus jij ook

ikkanallesdusjijook

In Ik kan alles, dus jij ook ontdek je hoe ontspannend en goed het voelt om mee te gaan met de natuurlijke bewegingen van het leven, en hoe je daardoor meer geluk kunt ervaren. We leggen onszelf onnodig veel op. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat moeten we van alles. Zodra je je hiervan bewust bent en de ‘moetjes’ loslaat, zul je je vrijer voelen. De vijf natuurlijke principes – energie, evenwicht, wijsheid, liefde en actie – vormen de basis van dit boek om je dagelijkse leven te veranderen en te verbeteren. Meer vreugde en minder tumult in je leven.

Met jezelf in balans zijn, hoeft niet moeilijk te zijn

Ik kan alles, dus jij ook is een persoonlijke visie, interpretatie en gedachtengoed van Frank Bruining. Hij kreeg deze inzichten van de sjamanen uit de Andes. Ik kan alles, dus jij ook begint met de eigen zoektocht van de schrijver, vol zelfspot en humor. Het is persoonlijk en herkenbaar. Dit boek is een uitnodiging om jezelf goed te leren kennen en om jezelf uit te dagen het leven ten volle te leven. Het stimuleert je om zelf aan de slag te gaan en te bekijken wat werkt voor jou.

Sjamanen. Is dat niet zweverig? Ook voel ik weerstand bij mediteren. Het leek me saai en ik dacht dat ik daar te onrustig voor was of geen tijd voor had om in kleermakerszit te niksen. Die vooroordelen waren gebaseerd op onwetendheid moet ik eerlijk bekennen. De schrijfstijl van Frank is echter down to earth, vriendelijk en ontspannen waardoor het boek gemakkelijk wegleest. Het boek is vrij van zweverigheid, maar legt toegankelijk uit wat sjamanisme en meditatie inhouden. De manier waarop Frank deze dingen beschrijft, werken aanstekelijk. Ik blijf geboeid en lees het boek het liefst in één ruk uit. Ik kan alles, dus jij ook bevat laagdrempelige oefeningen. Het is geen zelfhulpboek waarbij je van alles moet. Dit boek creëert bewustwording en zet je aan om met een brede blik en visie naar je leven te kijken. Door dit boek kijk ik anders tegen mediteren aan. Al hoewel ik nog steeds geen fan ben van de term mediteren, heb ik wel ervaren dat het me helpt om meer rust te vinden. Ik voel mijn ademhaling zakken en besef dat dingen waar ik normaal op vastloop eigenlijk niet zo belangrijk zijn.

Nuchter en toegankelijk

Als je alles uit het leven wilt halen, op zoek bent naar meer verdieping in je leven of je bent nieuwsgierig naar de wijsheden van de sjamanen dan is dit boek iets voor jou. Met dit boek worden de principes op een heerlijk nuchtere manier toepasbaar gemaakt voor iedereen. Ik kan alles, dus jij ook maakt je bewust hoe je door stil te staan bij jezelf en met de kracht van meditatie, meer rust, voldoening, tevredenheid en plezier in het leven kunt bereiken. Hoe je een leven bereikt waar je geen vakantie van hoeft te nemen.

Koop Ik kan alles, dus jij ook bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Andere boekrecensies vind je bij Boeken. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Ik kan alles, dus jij ook
Frank Bruining
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021579801
2021

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo