Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Dieet anders – Hella Van Laer

Gezonder eten en beter volhouden

Het is in het centrum van Rotterdam makkelijker om een hamburger te kopen dan een appel, las ik van de week. We leven met zijn allen in een dikmakende omgeving waar het aanbod van ongezonde voeding de pan uitrijst. De grootste winst met betrekking tot gezondheid is te halen in het aanleren van gezonde voedingspatronen en beweging. In grote lijnen weet je misschien wel wat je (niet) moet doen, en toch val je keer op keer weer terug in dat verkeerde eetgedrag. Is dit herkenbaar voor je? Dan is Dieet anders hét ideale boek voor jou. Uit eigen ervaring weet ik dat het allesbehalve eenvoudig is om oude voedingspatronen te doorbreken en voluit te kiezen voor een nieuwe, gezondere leefstijl. Hoe behoud je je goede voornemens en motivatie? Voedingswetenschapper en erkend diëtiste Hella Van Laer helpt je om te stoppen met die ongezonde gewoontes.

Broccoli of donut

‘Broccoli boost je immuniteit’ doet je helaas niet altijd naar broccoli grijpen. We weten allemaal wel dat je voor je gezondheid beter broccoli kunt eten dan een donut. Maar het is niet eenvoudig om je altijd te wapenen tegen alle verleidingen. Zo zijn er situaties te bedenken waarin je opeens meer eet dan anders. Zoals eten als je je moe, verdrietig of gestresst voelt. Volgens Hella is zelfinzicht nodig om de juiste stappen richting een gezondere leefstijl te zetten. Het gaat om de échte gewoontes en impulsieve eetdrang. Om een verandering teweeg te brengen, moet je écht willen.

Ben je gemotiveerd of ge-moet-iveerd?

Stel jouw keuze voor een nieuwe gezondere leefstijl niet langer uit. Elke dag is goed om je leefstijl te veranderen, dus waarom langer wachten? Herken jij je in uitspraken als ‘Maandag begin ik wel’ of ‘Ik heb niet genoeg wilskracht’? Veranderen vraagt niet alleen om zelfinzicht, maar ook om doorzetten. Hella geeft je boordevol tips om je te motiveren en helpt je bij het vanzelfsprekend maken van je nieuwe gedrag, waardoor je niet meer zo snel terugvalt in oude gewoontes. Met de maaltijdplanner uit Dieet anders vermijd je alle mogelijke voedingsvalkuilen. De tips zijn overzichtelijk, concreet en praktisch. Je kunt ze makkelijk toepassen in je eigen leven.

To change or not to change

Dieet anders biedt jou een waardevol stappenplan ter ondersteuning van jouw nieuwe gezonde leefstijl zonder belerend te worden. Het boek bevat veel belangrijke inzichten en eye openers! Probeer voor jezelf te achterhalen waarom jij op een kruispunt staat: to change or not to change. Stap voor stap leer je jouw lichaam hoe het voelt om gezond te leven en te eten en hoe je dit kunt volhouden. Naast kennis met wetenschappelijke onderbouwing, deelt Hella inspirerende levensverhalen van cliënten, pakkende quotes en aantrekkelijke illustraties. Het boek is zeker ook geschikt als inspiratiebron voor diëtisten. Hella blijft eerlijk: ‘Je zult altijd moeite moeten blijven doen.’ Leefstijlverandering is niet zwart wit of alles of niet. We worden allemaal wel eens extra op de proef gesteld en vervallen in oude gewoontes kan gebeuren. Hella helpt je de valkuilen te herkennen en de draad weer op te pakken. Als je door dit boek bladert dan heb je meteen zin om aan de slag te gaan. Met Dieet anders in handen zet je stappen in de goede richting naar een blijvende gedragsverandering. Heel waardevol als je nog iets meer begeleiding in een gezonde leefstijl nodig hebt. Ik vind dit boek zeker de moeite waard om te lezen.

Bestel Dieet anders direct bij Bol.com.

Andere boekreviews vind je hier: Boeken. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan Mijn verhaal. Ben je benieuwd waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ geef ik je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Dieet Anders – Hella Van Laer – Uitgeverij Lannoo – ISBN 9784901472241

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo