Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Natuur / Reviews

Elke dag botanisch tekenen

elke dag botanisch tekenen

365 dagen creativiteit met de natuur als inspiratiebron

Als ik echt tot rust wil komen en mijn hoofd leeg wil maken dan ga ik naar buiten. En als ik wil ontspannen of even een ‘pauze’ wil nemen van mijn dagelijkse dingen dan ga ik tekenen. Het boek ‘Elke dag botanisch tekenen‘ is dan ook op mijn lijf geschreven. Door elke dag wat tijd te besteden aan een creatieve opdracht geïnspireerd op de natuur, kan ik makkelijk ontspannen en tot mezelf komen.

Natuur en kunst

Buiten zijn doet me goed, geeft energie én ontspanning. Het maakt me niet uit of de zon schijnt, het regent of sneeuwt. Buiten zijn heeft iets magisch en het geeft me een fijn gevoel. Uit onderzoek is ook gebleken dat tijd doorbrengen in de natuur gunstig is voor je gezondheid en welzijn. Natuur en kunst zijn nauw met elkaar verbonden. De natuur is al eeuwenlang een onuitputtelijke bron van inspiratie voor creativiteit.

Als kind heb ik eindeloos veel gekleurd. Dankzij mijn kinderen heb ik die hobby weer herontdekt. We kleuren veel met elkaar aan de eettafel. Ik vind het niet alleen leuk om te doen, maar het is ook nog eens goed voor je. Kleuren en tekenen stimuleren je hersenen, vergroten je zelfvertrouwen, verbetert je motorische en visuele vaardigheden, inspireert creatief denken en helpt nieuwe kansen en oplossingen te zien. Meer dan voldoende redenen om je creativiteit te ontwikkelen en je creatieve grenzen te verleggen!

365 dagen

Elke dag botanisch tekenen nodigt je uit om de natuur te observeren en te ervaren, en je erdoor te laten inspireren voor een dagelijkse boost aan creativiteit. Naast dagelijkse opdrachten vind je ook citaten van kunstenaars over het verband tussen kunst en natuur. De opdrachten zijn losjes ingedeeld in vier categorieën: ontspanning, verbeelding, uitstapjes en techniek. Er zijn eenvoudige oefeningen om mindful te zijn en tot rust te komen. Met deze taken denk je even niet aan andere dingen en geniet je van het moment. Er zijn ook opdrachten die je aanmoedigen om in de natuur te tekenen of je verbeelding te gebruiken, techniek te ontwikkelen of andere materialen uit te proberen zoals krijt of waterverf.

Je hoeft niet in een bepaalde volgorde te werken. Je tekent ook in je eigen tempo. Je kunt iedere dag tekenen, maar bijvoorbeeld ook een paar dagen achter elkaar. Net wat jij leuk vindt. Aan een opdracht besteed ik maximaal een kwartier, bijvoorbeeld direct na het avondeten. Botanisch tekenen is populair en dat is niet voor niets. Dit boek bevat creatieve opdrachten die je even uit de dagelijkse rompslomp halen. De opdrachten zijn gevarieerd en leuk om te doen. Iedere keer als ik een opdracht af heb, wil ik meteen door naar de volgende. Het boek is van goede kwaliteit en ziet er ontzettend mooi uit. Daarom vond ik het bijna moeilijk om in het boek te beginnen. Er is één ding die ik anders zou willen zien en dat is het formaat van het boek. Het is een vrij dikke pil waardoor je het boek naar mijn idee niet voldoende open kunt slaan om er goed in te kunnen tekenen. Het liefst had ik gezien dat het boek groter was om er nog meer van te kunnen genieten.

Koop ‘Elke dag botanisch tekenen’ direct bij Bol.com

Eerder schreef ik “Kleur je stress weg” waarin ik deel hoe ik mijn liefde voor kleuren herontdekt heb. Andere boekreviews vind je bij Boeken. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering en passie voor gezond leven? Lees dan Mijn verhaal. Ben je benieuwd waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ geef ik je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Elke dag botanisch tekenen | Lorna Scobie | Kosmos Uitgevers | ISBN 978 90 439 2254 8

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo