Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Ik ga bij Japie wonen | Rindert Krimhout

ik ga bij japie wonen

… want hij mag álles

Ik ga bij Japie wonen is een aandoenlijk prentenboek vol humor over twee vriendjes die denken dat het bij de ander thuis leuker is… of toch niet? Ietje Fietje vindt de mama van Japie veel liever dan haar eigen papa. Japie heeft namelijk een speelgoedtrein en Ietje vindt dat thuis niets mag van haar papa. Daarom gaat ze bij Japie wonen, want die heeft een lieve moeder. Dat valt natuurlijk tegen…

Oost west, thuis best!

Een bekende situatie, want toen ik laatst mijn zoon ophaalde bij een vriendje wilde hij niet meer mee naar huis. ‘Ik blijf hier’, zei hij. Mijn zoon had eindeloos gespeeld met de brandweerkazerne van Sam en ook nog koekjes gebakken. Hij had een geweldige middag gehad en nu dacht hij dat het bij Sam thuis leuker is. Het gras lijkt misschien groener aan de overkant, maar dat blijkt niet altijd zo te zijn. Met plezier heb ik het boek voorgelezen aan mijn zoontjes van zes en vier jaar. Ze vonden de illustraties geweldig en hebben met hun vingers de hele treinbaan gevolgd.

Vergelijken

Op een luchtige manier brengt dit boek de belangrijke boodschap om je niet teveel met anderen te vergelijken. Ieder mens vergelijkt zichzelf wel eens met anderen. Kinderen doen dit ook. ‘Mama, Ryan mag wel uit school televisie kijken’. ‘Bij Tijn mogen we niet binnen spelen’. ‘Mama, Willem heeft dezelfde laarzen als ik.’ Vergelijken is helemaal niet erg, maar het gaat erom hoe je je vergelijkt met anderen en welke conclusies je daaruit trekt. Met dit boek help je je kleuter met een leuk voorleesverhaal te relativeren. Zo maak je je kind op een speelse manier bewust dat wat hij denkt of ziet niet altijd klopt.

Koop ‘Ik ga bij Japie wonen’ direct bij Kinderboeken.nl

Ben je benieuwd naar andere kinderboeken? Neem een kijkje bij Kids.

Ik ga bij Japie wonen | Rindert Kromhout, Sandra Klaassen | Uitgeverij Leopold | ISBN 9789025880149 | Leeftijdscategorie 4-6 jaar

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo