Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Hallo allemaal!

Het leukste voorleesboek voor thuis en op school, geschreven door meesters en juffen

Een invalmeester die kan toveren. Magische stiften waarmee alles wat je tekent écht wordt. Een juf met een groot geheim. Een paarse eenhoorn op het schoolplein. Een boomhut bouwen met je beste vriend. Wie weten beter wat leeft onder kinderen en waarover zij graag willen lezen dan de juffen en meesters die dagelijks met hen werken?

Trollen die veranderen in steen

Hallo allemaal! is een leuk voorleesboek met stuk voor stuk verhalen die goed aansluiten bij de belevingswereld van kinderen van de middenbouw. Mijn jongens zitten nu in groep 1 en 2 en vinden de verhalen reuze interessant. Zo begint het boek met een verhaal over Benjamin, een naamgenootje van mijn zoon. Het verhaal over trollen die door zonlicht veranderen in steen vinden ze heel spannend. Ze luisteren aandachtig en ze zijn er zichtbaar vol van.

Bij het voorlezen omzeil ik moeilijke woorden die ze nog niet begrijpen. Kleuters hoeven niet alles te begrijpen, maar het moet wel interessant en het liefst lachwekkend zijn. Zo leren mijn kinderen dat lezen leuk is en worden ze gemotiveerd om zelf te leren lezen. Als het verhaal is afgelopen, praten we er nog even over door. Voor mijn jongste kleuter blijft plaatjes kijken belangrijk. Hij werpt dan ook graag een blik op de prachtige illustraties in het boek.

Voorlezen

Voorlezen is ontzettend belangrijk, ook als kinderen al zelf kunnen lezen. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat kinderen beter presteren op school als ze elke dag worden voorgelezen. Door voor te lezen komen kinderen in aanraking met nieuwe woorden en zo vergroten ze hun woordenschat en taalbegrip. De voordelen van voorlezen zijn enorm. Voorlezen:

  • stimuleert het inlevingsvermogen
  • vergroot de liefde voor boeken
  • werkt rustgevend
  • versterkt de relatie tussen voorlezer en kind
  • zorgt voor hogere schoolresultaten
  • draagt bij aan een toename van het zelfvertrouwen
  • zorgt ervoor dat kinderen zich beter uiten
  • verhoogt de concentratie
  • als er veel wordt voorgelezen, zorgt dit er (vaak) voor dat kinderen later ook meer zelf gaan lezen*

Met verhalen van bekende juffen en meesters onder wie juf Daisy, juf Sanne, juf Maike, meester Sander, juf Merel, meester Ismail, juf Anke, meester Bart en vele anderen. De illustraties zijn gemaakt door juf Annemarie.

Koop Hallo allemaal! direct bij Kinderboeken.nl

Andere boekreviews, leuke hotspots en (natuur)speeltuinen en producten vind je onder Kids.

*https://www.heutinkvoorthuis.nl/nl/waarom-voorlezen-belangrijk-is-ook-als-je-kind-al-zelf-leest/news/203/

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo