Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Natuur / Wandelen

Het verdronken bos

Het verdronken bos klinkt mysterieus en mijn interesse was meteen gewekt. In dit stukje bos uit de jaren 80 staan de bomen permanent onder water. Je kunt ‘Het verdronken bos’ met droge voeten oversteken over een vlonderpad van zo’n 300 meter lang. Wandelen, maar ook fietsend, is dit linielandschap uitstekend te verkennen. Met mijn mannen en schoonvader bracht ik ook een bezoek aan het naastgelegen Werk aan de Waalse Wetering.

Het is net een filmset

Ook mijn schoonvader wilde graag een kijkje nemen in ‘Het verdronken bos’. We parkeerden onze auto aan de Kaaidijk in Schalkwijk. Je vindt hier geen aangelegde parkeerplaats, maar tegenover een witte brug treffen we een uitsparing met plek voor een klein aantal auto’s. Enthousiast lopen we direct de witte brug over, waarna we in een grote modderpoel belanden. ‘Dit is geen verdronken bos, maar verzopen land‘, grapt mijn schoonvader. Ik besluit toch nog even een blik te werpen op de bewegwijzering. We zijn te enthousiast van start gegaan en vervolgen onze weg langs de Kaaidijk tot het Elpad.

Nadat we het witte bruggetje overgaan, komen we vrij direct bij de vlonder aan. Het is een bijzonder gezicht. Volgens mijn man lijkt het wel een filmset. Ook de jongens zijn onder de indruk. De vlonder is natuurlijk oppassen met kleine kinderen, maar een buggy gaat prima. Na de vlonder slaan we eerst linksaf en dan rechtsaf naar het Elpad. Aan het einde van het pad lopen we een klein stukje over de Waalse weg naar de Werk aan de Waalse Wetering.

Lees meer over Het Verdronken Bos op de website van VVV Kromme Rijnstreek

Werk aan de Waalse Wetering

Werk aan de Waalse Wetering is vrij toegankelijk en boven op het Fort Werk aan de Waalse Wetering heb je een wijds uitzicht over het linielandschap. Een kinderwagen is niet heel handig. Het fort bestaat uit een hoge aarden wal, een kazerne en een remise voor het geschut. Je loopt op onverhard terrein met hoogteverschil.

Eindeloos wandelen

De jongens vinden het mooi geweest en via dezelfde weg lopen we terug naar de auto. Deze wandeling was zo’n 5 kilometer. Met kleine kinderen kun je ook enkel een kort rondje om ‘Het verdronken bos’ lopen. Dit gebied leent zich uitstekend om nog veel meer te wandelen. Zo kun je de wandeling verlengen met een rondje door het Waalse bos, tegenover het Werk aan de Waalse Wetering of het klompenpad Vuylcoppad van acht kilometer.

In de buurt: PAND Pannenkoek

Lees ook: Rondje bij Fort Vechten

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo