Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Tussendoortjes

Chocolade flikken

Je kunt het bijna geen recept noemen, want chocolade flikken maak je zo super simpel. Het is een kwestie van chocolade smelten en versieren met diverse toppings. Hiervoor kun je kiezen wat je maar lekker vindt, zoals noten, gevriesdroogd fruit, geraspte kokos en nog zoveel meer. Het is niet alleen een feestje om ze te maken, maar vooral om ze op te eten!

Almost SkinnyChoco

Het enige wat je écht nodig hebt, is chocolade. Zonder twijfel koos ik voor mijn favoriete chocoladerepen van Cleanfoods in puur, melk en witte chocolade. Ze zijn een revolutie in de chocoladewereld. Romig, heerlijk en bevatten geen suiker of gluten. Bovendien zijn ze gevuld met vitamines en glucomannan.

Lees ook: Notenrotsjes van pure chocolade

Bereidingswijze

In slechts drie minuten smelt ik de chocolade in een schaaltje in de magnetron. Daarna maak ik hoopjes van de chocolade op een velletje bakpapier. Als topping voor deze lekkernijen kun je alles gebruiken. Kijk gewoon wat je in huis hebt en waar je zin in hebt. Deze keer koos ik voor paranoten en pompoenpitten (Raw Food Organic), gedroogde cranberries, kokosrasp, granola met kokos, amandel en rozemarijn (Meesters van de Halm) en gevriesdroogde aardbeien (CrazyFruit). Voor een kraamborrel heb ik ze wel eens met blauwe muisjes gemaakt. De flikken laat ik hard worden in de koelkast. Al na een paar minuten zijn ze klaar om op te eten. Deze heerlijke lekkernijen zijn ook een leuk cadeautje om weg te geven.

Gebruik code STEFANI10 voor 10% korting in de webshop van Cleanfoods.nl

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo