Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Het gewicht tussen je oren

het gewicht tussen je oren

Razendsnelle snacks, vette voltreffers en caloriebommen in alle kleuren van de regenboog. Dikmakers worden aan de lopende band op ons afgevuurd en vliegen ons de hele dag rakelings om de oren. We worden verleid tot ongezond gedrag en dat zorgt voor een vet probleem. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft last van overgewicht. Veel mensen proberen hun overgewicht kwijt te raken, maar het blijkt moeilijk. In ‘Het gewicht tussen je oren‘ laat psycholoog en ervaringsdeskundige Wouter Cornet zien hoe je met je brein het succes van je dieet bepaalt. Dit boek verkondigt geen dieetstijl, maar een wegwijzer om succesvol gewicht te verliezen.

Afvallen is een mind game

Het gewicht tussen je oren is begonnen met een persoonlijke missie van de schrijver van dit boek. De schrijver viel zelf meer dan dertig kilo af. ‘Als je eenmaal veel bent afgevallen en er gelukkiger door bent geworden, dan gun je dat ieder ander. Je wil met je eigen kennis ook andere mensen inspireren‘, aldus de schrijver. Zo kwam hij op het idee om zelf een grootschalig psychologisch onderzoek op te zetten om daarmee de geheimen achter een succesvol dieet voor eens en altijd te kunnen ontrafelen. De inzichten uit dit onderzoek zijn de leidraad van dit boek.

Honderd succesvolle diëters

In 13 hoofdstukken wordt uitgebreid stilgestaan bij de negen fases voor succesvol gewichtsverlies. Deze fases zijn gebaseerd op de uitkomsten van het onderzoek en waar mogelijk zijn hierbij ook wetenschappelijke studies aangehaald. De schrijver beantwoordt verschillende vragen als: Hoe zet je de knop om? Hoe kun je leren genieten van gezonde voeding? Je leest wat wel en wat niet werkt om succesvol en duurzaam gewicht te verliezen. Dit boek raad geen dieet aan, maar maakt je bewust over de kracht van je brein tijdens het afvallen over je eetgedachten en gedrag.

Je bepaalt met je hersenen of je afvalt

Het gewicht tussen je oren is makkelijk te lezen. De schrijfstijl is heel toegankelijk en er staan veel persoonlijke verhalen en ervaringen in het boek. De resultaten van het onderzoek vond ik een beetje voorspelbaar, maar misschien komt dat ook wel door mijn eigen ervaring met het veranderen van leefstijl. Het boek zit volop interessante weetjes, zoals deelnemers die gezondheid als motivatie hadden, vielen sneller en beter af. De persoonlijke verhalen en ervaringen van de deelnemers aan het onderzoek zijn verweven in de hoofdstukken. Ik vond het interessant om te lezen hoe de deelnemers hun afvalproces hebben aangepakt. Mocht je de strijd aan willen gaan met de kilo’s, dan kan Het gewicht tussen je oren zeker inspirerend zijn.

Het gewicht tussen je oren | Wouter Cornet | Uitgeverij Lucht | EAN 9789493272316 

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo