Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Reviews

Haarvrije oksels door laserbehandeling

Haargroei mag dan wel iets heel natuurlijks zijn, persoonlijk vind ik het maar vervelend. Waarom zou ik er mee blijven lopen als je met een simpele behandeling haarvrij kunt zijn? Daarom besloot ik om mijn oksels te laten ontharen door middel van een laserbehandeling. Eerder vertelde ik over mijn eerste ervaring: Oksels ontharen door laserbehandeling. In deze blog vertel ik je over het resultaat.

De eerste behandeling

Mijn eerste behandeling vond ik best spannend. Je weet gewoon niet precies wat je kunt verwachten. Die spanning was echter nergens voor nodig. Er werd alle tijd voor mij genomen en ik werd meteen op mijn gemak gesteld. De laser is een warmte sensatie die een beetje gevoelig is, maar over het algemeen niet pijnlijk. Het voelt alsof er met een elastiekje tegen je huid schiet. Dat gevoel is na de flits van de laser ook meteen weer weg. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken, wordt er gebruik gemaakt van een luchtkoeling. Het lijkt een beetje op een airco die verkoelend werkt op je huid. Zo is de behandeling heel goed te verdragen. Voordat ik er erg in heb, zijn mijn beide oksels al gelaserd.

De eerste resultaten

Na de behandeling dacht ik last te kunnen hebben van gevoelige of rode oksels, maar niets van dat alles. De haartjes, stekeltjes eigenlijk, die gelaserd zijn, bleven een week zitten waarna ze uitvielen. De timing was perfect, want ik ging met gladde oksels op vakantie. Door het scheren was de huid onder mijn oksels altijd geïrriteerd en een beetje pijnlijk. Het verrast me dan ook hoe zijdezacht en glad mijn huid aanvoelt. Zo heeft mijn huid na een scheerbeurt nog nooit gevoeld!

Nog een week later merk ik dat op een klein aantal plekken nieuwe donkere haartjes groeien. Ik ontdek ze bij toeval, want ik voelde er niets van. Na het scheren groeiden er altijd weer harde haartjes aan, maar nu lijken het wel zachte donshaartjes. Het is niet vreemd, dat er na een laserbehandeling weer nieuwe donkere haartjes groeien. De laserbehandeling vernietigt alleen de haren die in de groei zijn. Niet alle haren zitten tegelijkertijd in de groeifase. Daarom zijn er gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig voor het beste resultaat.

Een volgende laserbehandeling

Er zijn nieuwe haartjes gegroeid, maar die zijn een stuk dunner en zachter. Deze haartjes hebben wel een laserflits gehad, maar niet voldoende om niet meer te groeien. De volgende laserbehandelingen zijn gelijk aan de eerste laserbehandeling. In onderstaande video zie je dat ik tijdens de behandeling lekker aan het kletsen ben. Op sommige plekjes is mijn rechteroksel wat gevoeliger. Echt, het laseren van je oksels is ‘in een flits’ gedaan. Als ik de deur uitloop, voel ik niets meer. De resultaten van deze eerste behandelingen zijn voor mij al boven verwachting dus ik zal snel verlost zijn van okselhaar. Het enige wat ik nu denk is, waarom heb ik hier toch zo lang mee gewacht?

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo