Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Sport

Op zoek naar een nieuwe hockeystick

De hockeystick is één van de belangrijkste items van je hockey-uitrusting. Uit ervaring weet ik dat je als fanatiek hockeyspeler enorm gehecht kan raken aan je eigen hockeystick. Maar soms moet je wel een andere hockeystick kopen, omdat je bent gegroeid of door schade en slijtage van je stick. Geloof me, hockeyen met een versleten stick is verre van ideaal. Als je op zoek gaat naar een nieuwe hockeystick word je geconfronteerd met diverse modellen en typen. Welke hockeystick is nu het beste?

Op het veld of in de zaal

Jouw ideale hockeystick hangt deels af van je ervaring, positie en lengte. Maar allereerst is het belangrijk om te weten waar je gaat hockeyen. Is dit buiten of in de zaal? Een veldstick en zaalstick lijken misschien op het eerste oog veel op elkaar, maar zijn wel degelijk verschillend. Een veldstick is alleen geschikt voor het spelen op grasvelden, veld met zand en watervelden. Zaalsticks zijn doorgaans lichter en smaller.

De lengte van een hockeystick

Hockeysticks zijn er in allerlei maten, maar de lengte van de stick is vooral voor kinderen van belang. Als de stick tekort is, dan is de kans dat zij een verkeerde houding aannemen tijdens het spelen. Maar als de stick te lang is, kan het voor kinderen lastig zijn om de techniek onder de knie te krijgen. Een hockeystick voor kinderen heeft de juiste lengte als hij tussen het heupbot en navel uitkomt, gemeten vanaf de grond. Als je naar een sportzaak gaat, laat je dan hierover informeren. Als je de stick online koopt, dan kun je de lengte van de juiste stick berekenen. De lengte van de stick is dan de afstand van de grond tot de navel in centimeters x 0,39. Voor volwassenen zijn hockeysticks doorgaans 92 centimeter. Maar ook voor volwassenen zijn er verschillende maten. Zo heeft mijn man een langere hockeystick in verband met zijn lengte, maar kun je bijvoorbeeld ook voor een langere hockeystick kiezen als je snel last van je rug krijgt.

Kromming en gewicht van de stick

Voor beginners en kinderen is het beter als de hockeystick een minimale kromming (mid bow) heeft. Door de minimale kromming kan de techniek goed worden aangeleerd. Door de minimale kromming kun je gemakkelijker een gerichte, strakke pass geven en ballen stoppen. Hockeysticks verschillen ook van gewicht. Zelf had ik als verdediger een zwaardere stick om veel lange ballen te kunnen spelen. Maar middenvelders konden beter overweg met een lichtere stick, zodat ze flexibel zijn in het spel. Welke stick je uiteindelijk ook kiest, ik adviseer je om te kiezen voor een  duurzame hockeystick van goede kwaliteit. Zo weet je zeker dat je weer enige tijd voorruit kan.

Lees ook: Meer beweging in je dag

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo