Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Sport

Padel

Keep your eyes on the ball

Wist je dat er dagelijks nieuwe padel banen worden geopend? Padel blijkt hotter dan hot en ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet eerder van deze sport had gehoord. Is het tennis? Is het squash? Padel is een racketsport en het is een mix tussen tennis en squash. Bij toeval las ik dat we in Woerden, bij tennisvereniging Cromwijck, twee prachtige padelbanen hebben liggen. Dat is een gigantisch succes, want de banen zijn de hele dag bezet. Vanwege de populariteit komen er zelfs nog twee banen bij. Ik werd nieuwsgierig en daagde mijn man, schoonzus en zwager uit om het eens te gaan spelen en de kooi te betreden. Bij padeltrainer Joey volgen we een clinic van een uur waarin uitleg wordt gegeven over de sport Padel en de spelregels worden doorgenomen.

Expect the unexpected

Joey vertelt ons dat padel enorm populair is geworden. Sinds de komst van de banen zijn er meer dan 100 nieuwe leden en speelden er eerst drie teams padelcompetitie en nu maar liefst negentien. Padel is een spectaculaire sport en steeds weer verrassend. De sport is ontstaan in Mexico, maar vooral in Spanje enorm populair. Op voetbal na is het daar de populairste nationale sport. Ook in Nederland groeien de padelbanen als paddenstoelen uit de grond.

Padel is snel en er is veel actie, maar kan op alle niveaus worden gespeeld door jong en oud. De bal gaat elke keer weer net anders dan je verwacht. Padel is een sociale sport, want je speelt het altijd met vier personen op een rechthoekig veld, dat is omringd door wanden. Die wanden zorgen voor veel spelplezier. Het gaat er niet om hoe hard je slaat, maar dat je tactisch slaat. In de kooi moet je op alles voorbereid zijn, want de bal vliegt alle kanten op.

Padelclinic

Joey ontvangt ons hartelijk als we aankomen bij de club. De banen zijn nog bezet, dus we moeten even wachten. We kunnen mooi nog even kijken hoe het eraan toe gaat in de kooi. Als we de kooi betreden, spelen we eerst even over om het balgevoel weer te krijgen. Twee aan twee slaan we over. Na de uitleg van de basis spelregels gaan we aan de slag met verschillende slagen. We oefenen met de onderhandse service, de volley en het gebruik van de wanden. Vroeger heb ik getennist, maar het racket en de timing van de bal is anders. Ik merk dat ik de wanden probeer te vermijden, omdat ik dit niet gewend ben met mijn tenniservaring. Er zijn wat overeenkomsten met tennis, zoals de puntentelling, maar het is écht een andere sport.

Bij padel nemen de spelers dezelfde positie in, dus beiden aan het net of beiden achterin. Mijn man heeft ervaring met squash en dat is echt in zijn voordeel. Het gebruik van de wanden vind ik lastig, maar mijn man is dit al gewend. Als je bij padel aan het net gepasseerd, dan zijn de wanden eigenlijk een tweede kans om alsnog door te spelen. Aan het einde van de clinic spelen we nog een wedstrijd. Helaas is de tijd voorbij gevlogen en staat de volgende groep enthousiaste spelers al te wachten om de baan op te gaan. We hadden alle vier nog wel door willen spelen. Padel is een aantrekkelijke sport en ideaal om te spelen met vrienden, familie of collega’s. Deze sport is verrassend, dynamisch en uitdagend voor sportievelingen met elk zijn eigen niveau!

Meer informatie over Padel bij T.V. Cromwijck vind je op www.tvcromwijck.nl. Ben je benieuwd naar andere sporten die ik graag doe? Neem dan een kijkje bij Sporten.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo