Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Ontbijt / Tussendoortjes

Granola koeken met wortel en kokos

Eet jij alleen groenten bij je avondeten? Deze verrukkelijke granola koeken met wortel en kokos zijn een leuke manier om tussendoor meer groenten binnen te krijgen. Deze heerlijke koeken maakte ik spontaan en ze zijn me een partijtje lekker. Dit wil je! Het is een heerlijk tussendoortje, maar waarom ontbijt je niet met een paar lekkere koeken? Voor het maken van dit recept heb ik gebruik gemaakt van onder andere de suikerarme granola van Meesters van de Halm. Al hun producten zijn 100% biologisch en van Nederlandse bodem.

Ingrediënten

Met onderstaande ingrediënten maak je acht granola koeken met wortel en kokos van ongeveer 5 bij 5 cm:
80 gram havermout
80 gram suikerarme granola (Meesters van de Halm)
2 el kokosolie (Cleanfoods)
2 el donkere agave siroop (Raworganicfoodnl)
80 gram geraspte wortel
2 eieren
2 el geraspte kokos (houd een beetje apart ter garnering)
1 el suikervervanger (zoals Sukrin of Steviala)
snufje zout

Zo maak je de granola koeken met wortel en kokos

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix alle ingrediënten (met uitzondering van de granola) met een staafmixer. Voeg daarna de granola toe. Vet een klein ovenschaaltje in. Ik gebruikte twee ovenschaaltjes van 10 bij 10 cm. Bak de koeken krokant in ongeveer 40 minuten. Geen oven is hetzelfde dus kijk halverwege even of de bovenkant van de koeken niet te bruin worden. In dat geval kun je er een bakpapiertje overheen leggen. Als de granola koeken met wortel en kokos volledig zijn afgekoeld, kun je ze in vier stukken snijden. Eet smakelijk!

Lees ook: Zoete wafels met fruit

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo