Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids

Een chromebook voor mijn scholier

Computers zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Mijn kinderen groeien niet alleen thuis op met de nieuwste technologie, maar ook zeker op school. Niet alleen wordt er al in de kleuterklassen gebruik gemaakt van een digibord, maar vanaf groep 3 werken alle leerlingen met een chromebook.

Een chromebook is een laptop die gebruik maakt van een besturingssysteem waarmee je alles op het internet doet. Op school werken ze hiermee aan educatieve programma’s. Ook leren kinderen hoe ze gebruik kunnen maken van internet en leren ze werken met programma’s als Google Docs waarmee ze later hun spreekbeurten en werkstukken kunnen maken.

Perfect voor (online) schoolwerk

Chromebooks zijn populaire laptops voor kinderen en perfect om online (school)werk op te doen. Ik begrijp dat het werken met een chromebook fijn is. Zo krijgt mijn zoon direct feedback na elke opdracht en leert zo van zijn fouten. Ook kunnen leerkrachten de vorderingen van de kinderen direct bijhouden en kunnen ze de ontwikkelingen goed volgen. Op deze manier is passend onderwijs eenvoudiger te realiseren.

Zeker nu we thuis in quarantaine zitten, zie ik hoe belangrijk het is dat mijn zoon zelf zijn schoolwerk kan doen. Nu is mijn laptop in beslag genomen door mijn zoon om thuisonderwijs te kunnen volgen. Je begrijpt dat die situatie niet ideaal is. Over een paar maanden wordt mijn oudste zoon zeven jaar en mijn man en ik zijn van plan om hem een chromebook cadeau te doen. Maar wat is nu de beste chromebook?

De perfecte chromebook

Laat ik voorop stellen dat ik het beste wil voor mijn kind, maar aan de aanschaf van een dergelijk apparaat hangt natuurlijk ook een prijskaartje. Met jonge kinderen is de kans op beschadiging of verlies wat groter. Ik zie al meteen een glas drinken over de chromebook heen gaan of denk aan de schooltas die op de grond gesmeten wordt.

Vergeleken met een doorsnee laptop is een chromebook een stuk compacter en lichter. Hierdoor past het apparaat goed in een schooltas. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de chromebook gebruiksvriendelijk is en dat mijn zoon het apparaat met gemak zelf kan bedienen. Mijn voorkeur gaat uit naar een chromebook die in enkele seconden opstart en snel blijft tijdens het gebruik. Ook is een lange batterijduur een pré, zodat er de hele dag mee gewerkt kan worden. En nu ik mij oriënteer op de beste chromebook voor mijn kind van bijna zeven jaar, besef ik me weer even hoe snel de tijd gaat. Nog even en de rollen zijn omgedraaid, dan geeft mijn zoon mij uitleg over de nieuwste technologie.

Afbeelding: Pexels

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo