Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Reviews / Wandelen

Park vliegbasis Soesterberg

Een bezoek aan het Nationaal Militair Museum staat hoog op mijn wensenlijstje. Natuurlijk had ik gehoopt dat we hier naar toe konden gaan in de kerstvakantie, maar helaas gooide de lockdown roet in het eten. Of toch niet? Toen ik hoorde dat je alsnog kunt steppen, rennen en wandelen op de landingsbaan van Park vliegbasis Soesterberg zijn we er alsnog direct naar toe gegaan.

De tank bij het parkeerterrein is al een hit

Nog voordat ik de auto parkeer op het parkeerterrein van het Nationaal Militair Museum beginnen de jongens uitgelaten te roepen. De tank bij het parkeerterrein is al een hit. Ze weten niet hoe snel ze de auto uit moeten klimmen om op avontuur te gaan. Ook een volgende tank én vliegtuigen zijn in zicht. Bij de ingang van het museum staat een grote tank met lichtjes. Ondanks dat het buitenterrein met vliegtuigen, stormbaan en speeltuin is gesloten, kunnen we wel een rondje steppen over het terrein. Ook hier is een houten speeltoestel in de vorm van een vliegtuig en we klimmen we naar boven in het uitzichtpaviljoen Belvedère, het oudste luchtvaartgebouw van Nederland.

Steppen over kilometers asfalt

Daarna gaan we op zoek naar de landingsbaan. Via een smal wandelpaadje achter de parkeerplaats steppen we zo het asfalt op. Het weidse uitzicht vanaf de landingsbaan is echt uniek! Wat een ruimte en vrijheid. De omgeving is nu ook prachtig in de kou. We hebben ons warm aangekleed, maar toch miemelen de jongens over koude tenen en vingers. We boffen dat het windstil is, want de wind heeft hier vrij spel. Het is aan te raden om je lekker warm aan te kleden als je hier naar toe gaat.

Zelf had ik graag de wandeling door het munitiepark willen doen. Deze route vertrekt vanaf het Nationaal Militair Museum en gaat over het Park Vliegbasis Soesterberg. Een gebied dat rijk is aan natuur, met veel bos. Tussen de bomen liggen de munitiebunkers van gewapend beton verscholen. Vroeger lagen hier duizenden kilo’s munitie opgeslagen. De jongens hebben helaas geen zin om te wandelen dus ik kom hier zeker nog een keer voor terug.

Op de lange landingsbaan kunnen we gelukkig niet verdwalen. Maar de jongens beginnen het steeds kouder te krijgen. We besluiten om naar restaurant Soesterdal te gaan voor een warme chocolademelk met slagroom. Vanaf de landingsbaan zie je het restaurant met leuke speeltuin al liggen. Het kan niet missen! Ook hier hadden we de auto kunnen parkeren, zie ik nu. De speeltuin heeft van alles voor wat jongere en oudere kinderen en is grotendeels omheind. Het ziet er verzorgd uit. Gezien de lockdown is Soesterdal alleen geopend voor afhalen. Wat een topplek is het hier. Ik ben laaiend enthousiast. Neem vooral je fiets, step of skates mee. En je hoeft écht geen kinderen te hebben om hiernaar toe te gaan. Prachtige natuur, bijzondere omgeving en leuke horeca met speelgelegenheid. Ook met de kou vind ik het hier geweldig; met mooi weer vinden de jongens het misschien wel nóg leuker. Dan zijn ze hopelijk weer een beetje ontdooid.

Lees ook: Klimbos Zeist

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo