Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Gevonden

Wat moet een jongen doen als er plots een pinguïn voor zijn deur staat? Uitvinden waar hij vandaan komt natuurlijk, en hem dan terugbrengen. Dit prachtige prentenboek is geschreven en geïllustreerd door een van de grootste kunstenaars van deze tijd: Oliver Jeffers. De boeken van Jeffers zijn razend populair, worden uitgegeven in meer dan 45 landen en hebben veel prijzen gewonnen. Gevonden is weer een echte Jeffers. De illustraties zijn prachtig en het boek bevat een warm verhaal over vriendschap.

De jongen komt erachter dat de pinguïn van de Zuidpool komt en besluit om hem terug te brengen. De reis naar de Zuidpool is lang en moeilijk, maar ze komen gelukkig goed aan. Op de terugreis realiseert de jongen zich echter pas wat hij heeft achtergelaten.

Gevoelens van eenzaamheid

Gevonden snijdt een actueel onderwerp aan. Zeker in de tijd van Covid is eenzaamheden een veelbesproken onderwerp. Bij eenzaamheid denk je misschien in eerste instantie aan alleenstaande ouderen. Toch kan bijna iedereen zich wel eens eenzaam voelen. Ook kinderen kunnen zich eenzaam voelen. Ze misschien bijvoorbeeld hun vriendjes of kunnen hun verhaal niet kwijt. Het is belangrijk om daar over te praten. Dit boek is niet betuttelend, maar maakt eenzaamheid bespreekbaar. Het gevoel van de jongen als de pinguïn er niet meer is, is herkenbaar voor jong en oud.

Koop Gevonden bij je lokale boekhandel of via Uitgeverij De Fontein

Gevonden
Oliver Jeffers
Uitgeverij De Fontein
ISBN 9789026156489

Zie ook

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo