Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids

Attractiepark DippieDoe

… daar willen alle kinderen én hun ouders naar toe!

Met een glimlach van oor tot oor in de botsauto’s, gillend van plezier in de achtbaan, klimmen en klauteren op uitdagende speelkastelen en zwaaien in de schommels. Onze dag in attractiepark DippieDoe zullen we niet snel vergeten. DippieDoe is hét attractiepark in Brabant voor kinderen tot en met 12 jaar én hun ouders. Al meer dan twintig jaar kunnen kinderen hier genieten van meer dan 25 attracties en oneindig veel speelmogelijkheden.

Gillend in de achtbaan

Na een klein uurtje autorijden vanaf Utrecht komen we aan op het parkeerterrein van DippieDoe. Een uitrijmunt is verkrijgbaar voor vier euro bij de ingang. DippieDoe biedt zowel binnen als buiten van alles te doen. Vanwege de Covid maatregelen is het binnen gedeelte nog gesloten, maar het is zo’n prachtige dag met een stralend blauwe lucht dat we dat eigenlijk helemaal niet zo erg vinden. We gaan dus meteen door naar de Buitenhaven. ‘Wow, een speeltuin’. De jongens hollen naar de Angry Birds speeltuin waar ze klimmen en klauteren en van snelle glijbanen weer naar beneden glijden. Dan krijgen ze de Dolle Pier in het vizier. De jongste mag mee onder begeleiding. Het is een leuke achtbaan en precies goed voor hun leeftijd. Er zit versnelling in, maar het is niet eng. ‘Dit gaat snel’, roept mijn jongste met zijn handen in de lucht. De oudste wil toch nog meer uitdaging en gaat naar de grotere achtbaan Tyfoon.

Speelparadijs DippieDoe

We gaan door naar de allernieuwste attractie van DippieDoe: de botsauto’s. Deze botsauto’s vind ik ideaal, omdat het op de kermis vaak zo druk is en er hard wordt gebotst. Deze botsauto’s zijn speciaal voor kinderen en hierdoor een stuk veiliger. Met een dikke glimlach rijden de jongens rondjes op de baan. Ze mogen zelfs een paar rondes achter elkaar. We draaien rondjes in de zweefmolen, zwieren heen en weer in een schip en gaan de lucht in tijdens een ritje in het mini reuzenrad. ‘We zitten bijna in de wolken, mama.’

Voor de mechanische attracties wordt een minimale lengte gehanteerd. Mijn jongens van vijf en zes jaar mogen overigens overal in, al dan niet onder begeleiding. Het is goed om te weten, dat deze attracties niet elke dag de hele tijd draaien, maar ze kunnen elkaar om het kwartier afwisselen. Bij elke attractie staat duidelijk omschreven wanneer ze worden bediend.

Ik ben aangenaam verrast door de ongedwongen sfeer die hangt in dit speelparadijs. Het is een heel relaxt park. Geen lawaai of muziekinstallaties die tegen elkaar opboksen om er bovenuit te komen. Er zijn volop plekken waar je lekker kunt zitten. Ik stel me voor hoe ik over een paar jaar lekker op een bankje geniet van een goed boek, terwijl de jongens zelf hun gang gaan. Het pretpark is overzichtelijk en bij alle attracties staan aardige mensen die je begeleiden.

Van pannenkoek tot pokébowl

Van al dat klimmen en klauteren krijgen we dorst en nemen plaats aan één van de vele picknicktafels. Het meenemen van eigen eten en drinken is toegestaan, maar je kunt ook neerploffen op het terras bij één van de snackpoints. Zowel buiten als binnen kun je van alles halen van een tussendoortje tot een complete maaltijd. Naast friet, snacks en pannenkoeken zijn er ook diverse gezonde producten te verkrijgen in DippieDoe. Zo staan er ook vers belegde luxe broodjes en poké bowls op de kaart.

Veel tijd om wat te eten en drinken nemen onze jongens niet. Ze hollen alweer naar de Dolle Dobber om een midgetgolf set op te halen. We slaan een balletje op de piratenbanen en genieten ondertussen van het unieke uitzicht op een recreatieplas waar veel mensen wakeboarden. Met je dagticket van DippieDoe mag je ook gratis naar strandpark Aquabest. Zo combineer je speelplezier met een lekker dagje strand. We zijn nog niet uitgespeeld en springen zo hoog we kunnen op het springkussen waarna we rusten uit op het terras met een ijsje. Wat kun je toch heerlijk spelen in DippieDoe.

Kijk voor meer informatie op de website DippieDoe.nl

Onder Kids vind je nog meer kindvriendelijke hotspots, uitdagende natuurspeeltuinen, toffe producten en leuke kinderboeken.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo