Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Huishoudelijke hulp

Overal slingert speelgoed rond, negen van de tien keer moet de vaatwasser nog uitgeruimd worden en begin maar niet over de was. Als ik net de ramen heb gedaan, staan er alweer vingers op. Opruimen is als dweilen met de kraan open. Met een gezin, drukke baan en blog ben ik altijd druk. Als ik tijd over heb dan besteed ik die liever aan tijd met mijn kinderen en sport dan aan een grote schoonmaak. Maar ik vind een fris en schoon huis wel belangrijk. Hoe zorg je hier dan voor? Een schoonmaakhulp kan veel zorgen uit handen nemen. De oplossing is misschien wel eenvoudiger dan je denkt. Via Helpling boek je namelijk in een paar klikken een hulp in de huishouding bij jou in de buurt!

Wat is Helpling?

Via Helpling worden hulpen in de huishouding en huishoudens aan elkaar worden gekoppeld. Het is dus geen schoonmaakbedrijf, maar een online marktplaats. Heel eenvoudig vind je de hulp die bij je past. Op de website vul je je postcode in, kies je de frequentie van de klus en een dag en tijdstip. Vervolgens kun je de profielen van diverse hulpen vergelijken en kiezen wat bij jou past.

Ik kan me voorstellen dat je niet zomaar iemand je huis in wilt laten. Iedere schoonmaker heeft een persoonlijk profiel met daarop meer informatie over zijn of haar ervaring en voorkeuren. Ook zijn beoordelingen van andere klanten zichtbaar op het profiel van de hulp. Je kunt precies zien hoe de hulp wordt beoordeeld door andere huishoudens in de buurt. Op het profiel kun je ook zien welke ervaring zij hebben, welke talen de hulp spreekt, of de hulp in het bezit is van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en welk uurtarief zij vragen. De hulpen bepalen zelf hun uurtarief, maar de betaling verloopt via Helping door middel van een digitale factuur.

Meer vrije tijd en altijd een schoon huis!

Als jouw hulp in de huishouding voor het eerst langskomt, is het aan te raden om met elkaar af te stemmen wat er moet gebeuren en wat je belangrijk vindt. Loop tijdens het eerste bezoek bijvoorbeeld samen een rondje door het huis en geef aandachtspunten mee. Misschien heb je wel speciale voorkeuren of zijn er plekken in huis die extra aandacht nodig hebben, zoals de badkamer. Hierbij kun je ook uitleggen waar alle schoonmaakmiddelen en benodigdheden zijn.

Na een drukke dag vind ik het een verademing om te ontspannen in een opgeruimd en schoon huis. Even met de beentjes omhoog en kijk ik graag een serie of lees ik een boek. Juist met een druk bestaan is het belangrijk om soms even op de rem te trappen en bewust tijd voor jezelf te maken. Toen mijn zoon werd geboren, zei mijn moeder dat het belangrijk was om tijd voor mezelf vrij te blijven maken. Ook als dit geld kost. Als je het zo bekijkt, is een hulp in de huishouding een investering in jezelf, zodat jij tijd aan jezelf kunt besteden. En dat is toch een cadeautje?

Een schoon huis is een verademing

Aan het huishouden besteed ik het liefst zo min mogelijk tijd, want er zijn zoveel andere dingen die ik graag doe. Met jonge kinderen, een drukke baan en een blog vind ik huishoudelijke taken eerlijk gezegd een beetje vervelend. Wat extra handen in huis zou ontzettend fijn kunnen zijn. Ik begrijp het dan ook heel goed dat men hier graag gebruik van maakt. Als je midden in de tropenjaren zit met jonge kinderen, dan heb je wel iets anders aan je hoofd dan het schoonmaken van de badkamer en het dweilen van de vloer. Maar ook als je een drukke baan hebt of wat ouder wordt en niet meer zo makkelijk alle klussen in huis zelf doet. Zo houd je tijd over om andere dingen te doen. Bij Helping kies je flexibel. Zit je niet te wachten op een vaste hulp in de huishouding, maar kun je wel extra handen gebruiken voor een grote schoonmaakklus? Jij bepaalt wanneer, wat en door wie je wordt geholpen.

Meer reviews? Klik hier.

Afbeeldingen: Pexels

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo