Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Alles wat cool is aan haaien

Handige overzichtjes, goede grappen en rare feiten over haaien en de onderwaterwereld. Je vindt het allemaal in ‘Alles wat cool is aan haaien‘. Het is een megagrappig en leerzaam boek voor alle nieuwsgierige kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. New York Times-bestseller-auteur Mike Lowery heeft dit boek geschreven en geïllustreerd. Zijn vlotte schrijfstijl in combinatie met de prachtige vormgeving van dit boek maken het een groot succes. Alles wat cool is aan haaien zit boordevol informatie, grappen en leuke weetjes over deze bijzondere wezens.

Zwemmen op eigen risico

Dat haaien één van de coolste en spannendste diersoorten aller tijden zijn, hoef je mijn jongens niet te vertellen. De voorkant van het boek met leuke illustraties van haaien wekt dan ook direct hun interesse. Het boek begint met de plek waar de haaien leven en wat voor soorten vissen er zwemmen in de zee. Mijn jongens zijn in hun nopjes als we het hoofdstuk over de haaien bereiken. Er gaat een wereld voor ze open door middel van bomvol feitjes. Wist je dat haaien zo klein kunnen zijn als een banaan en zo groot als een bus? Ik steek er zelf ook nog wat van op. Het is lachen, gieren en brullen om allerlei grappige diepzeemoppen. Waarop rijdt een onderwatercowboy? Een zeepaardje natuurlijk! Mijn jongens vinden dit boek fantastisch. Het is humoristisch, informatief en kleurrijk.

Hoe blijft een haai gezond? Hij slikt vitamine zee.

Tekenen van zeebewoners

Alles wat cool is aan haaien is te gek voor kinderen die haaien leuk vinden. De schrijfstijl is eenvoudig, zodat het begrijpelijk is voor kinderen die al zelf lezen. Ik lees het boek nog voor aan mijn kleuters. Mijn jongens kijken graag naar de grappige illustraties die goed bij het boek passen. Achterin het boek leer je haaien en andere zeebewoners tekenen. Hilarisch vind ik de tip om tijdens het tekenen haaiengeluiden te maken en woest te kijken als een haai. Maar wat voor een geluid maakt een haai eigenlijk?

Koop Alles wat cool is aan haaien bij je lokale boekhandel of via Uitgeverij De Fontein

Ben je benieuwd naar andere leuke kinderboeken, avontuurlijke speeltuinen en hotspots of producten? Neem dan een kijkje bij Kids.

Alles wat cool is aan haaien
Mike Lowery
Uitgeverij De Fontein
ISBN 978902615040

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo