Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

De fantastische Meneer Vos

Prachtige jubileumeditie in kleur

Drie rijke en gierige boeren proberen een vossenfamilie uit hun hol te verjagen omdat deze al hun pluimvee opeet. Maar de fantastische Meneer Vos is ze steeds te slim af! Meneer Vos zou niet zoveel praatjes hebben als hij had geweten dat de boeren Bolus, Bits en Biet hem op dat ogenblik opwachten. Ze liggen achter een boom bij de ingang van het hol, een geladen geweer in de aanslag. Ze zijn vastbesloten om Meneer Vos dood te schieten, uit te hongeren of uit te graven, al duurt het nog zo lang…

Jeugdsentiment

Wie is er niet opgegroeid met de boeken van Roald Dahl? Matilda, de GVR, Sjakie en de Chocoladefabriek… ik verslond ze als kind allemaal! Ter ere van het vijftig jarig bestaan van ‘De fantastische Meneer Vos’ heeft Uitgeverij de Fontein een jubileum editie uitgegeven van groot formaat, volledig in kleur en met leeslint en goudfolie. Hoe leuk om dit verhaal nu aan mijn kinderen te kunnen voorlezen.

Het boek begint met een introductie van de drie boeren. De illustraties van Quentin Blake zijn vol humor en zetten de drie typische karakters krachtig neer. Daarna maken we kennis met de familie van Meneer Vos, waarna de spanning toeneemt als de boeren jagen op Meneer Vos. Ook een hele slimme en listige vos wordt nog wel eens klemgezet…

Een aanwinst voor je boekenkast

De Fantastische Meneer Vos is een prachtig boek vol fantasie met leuke tekeningen. Mijn jongens zijn prentenboeken ontgroeid, maar vinden het nog wel leuk om voorgelezen te worden. Het verhaal is vermakelijk, spannend en grappig voor jong en oud. Zonder twijfel een aanwinst voor je boekenkast.

Lees ook: Samen gaan bouwen

Bestel de jubileumeditie van ‘De fantastische Meneer Vos’ eenvoudig via Bol.com

De fantastische Meneer Vos
Roald Dahl
Uitgeverij de Fontein
ISBN 9789026158117
november 2021
€ 18,99

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo