Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

SmartGames The Genius Star

smartgames genius star

Ik stop niet onder stoelen of banken dat wij thuis fan zijn van SmartGames. De spellen zijn stuk voor stuk inspirerend en educatief speelgoed. De uitdagende breinbrekers zien er niet alleen super uitnodigend uit, maar staan garant voor uren spelplezier van jong en oud. Op dit moment wordt het puzzelspel The Genius Star dagelijks door ons gespeeld. En in deze blog vertel ik je waarom dit spel favoriet is bij mijn jongens van zeven en negen jaar.

Ga jij de uitdaging aan?

Mijn kinderen zijn stapelgek op puzzelen en met een wedstrijd element staan ze helemaal vooraan. The Genius Star is een puzzelspel die je eenvoudig solo kunt spelen, maar leuker is het natuurlijk om het tegen elkaar op te nemen. Wie maakt als eerste de puzzel compleet?

In de speldoos zitten de volgende onderdelen:
– 2 spelborden;
– 22 kleurrijke puzzelstukken;
– 7 dobbelstenen;
– 2 sets witte blokkers;
– handleiding.

Voor het idee werp ik een blik op de handleiding, maar dit puzzelspel is super eenvoudig. Als je The Genius Star met z’n tweeën speelt, dan begin je allebei met een spelbord, een set witte blokkers en een set puzzelstukken. Vervolgens werp je de zeven dobbelstenen tegelijk en plaats je op basis van de geworpen aantallen de blokkers op je spelbord. Dan begint de uitdaging. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk het spelbord compleet te maken.

Meer dan 160.000 combinaties

Iedere keer dat je de dobbelstenen werpt, veranderen de cijfers en blokkers op het spelbord. Zo zijn er in totaal meer dan 160.000 combinaties mogelijk. Kortom, je raakt niet uitgepuzzeld. Nieuw in dit spel is het element de gouden ster. Voor de doorgewinterde spelers is het verwerken van een gouden ster in de oplossing een extra uitdaging. Het spel is bedoeld voor kinderen vanaf acht jaar, maar mijn zoon van zeven jaar heeft het ook helemaal onder de knie. Door het spel vaker te spelen, vergroot je je inzichtelijkheid. Het lijkt misschien makkelijk, maar soms is het nog best lastig om de puzzel compleet te maken.

Meer spellen voor kinderen

Racen met Pole Position
SmartGames Horse Academy

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo