Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Reviews

Jouw balkon als stijvolle buitenruimte

balkon

Een balkon bij je huis of appartement is de perfecte plek om te genieten van frisse buitenlucht of de warme zon. Of om lekker te zitten met vrienden en een drankje. Het is daarom fijn als je balkon een stijlvolle buitenruimte is waar je heerlijk kunt ontspannen. Is jouw balkon nog niet praktisch en stijlvol genoeg? Begin dan met het ontwerpen van je droombalkon! Je kunt van je bestaande balkon een mooie buitenruimte maken, ingericht in jouw stijl. Met onderstaande tips kun je een praktisch en stijlvol balkon ontwerpen!

Optimaal gebruik maken van de ruimte

Een van de eerste dingen waar je aan moet denken bij het ontwerpen van een balkon is het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. Zelfs als je beperkte ruimte hebt, zijn er tal van mogelijkheden om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. Overweeg bijvoorbeeld het gebruik van opklapbare meubels, wandplanken of hangende plantenbakken om verticale ruimte te benutten. Op die manier kan je de ruimte op meerdere manieren gebruiken zonder dat je meubels in de weg staan. Wil je liever een zithoek creëren op je balkon? Maak dan van een deel van je balkon een zithoek door middel van een bank of dikke kussens, terwijl je de andere kant vrijhoudt om toch de open ruimte te behouden. Door creatief om te gaan met de indeling kun je zelfs op een klein balkon een gezellige buitenruimte creëren waar je kunt genieten van de zon.

Meubels kiezen

Bij het kiezen van meubels voor je balkon is het belangrijk om te letten op functionaliteit en stijl. Kies voor meubels die niet alleen comfortabel zijn, maar ook bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Een balkon is vaak erg open waardoor de materialen veel last zullen hebben van regen, wind en kou. Denk aan weerbestendige materialen zoals kunststof of aluminium die duurzaam zijn en gemakkelijk te onderhouden. Overweeg om te kiezen voor compacte en opklapbare meubels, als je een kleine buitenruimte hebt, om ruimte te besparen. Denk er wel aan om de kussens van je meubels binnen te leggen als je niet op het balkon zit. Zo blijven je kussens droog en gaan ze langer mee.

Groen toevoegen

Om je balkon meer stijl te geven kan je meer groen toevoegen door middel van planten. Denk hierbij aan plantenbakken, hangende potten of een verticale tuin. Kies voor planten die goed tegen de weersomstandigheden op jouw balkon kunnen. Als jouw buitenruimte gericht is op het zuiden kan je het beste kiezen voor planten die van veel zon houden. Het toevoegen van groen zorgt niet alleen voor een natuurlijke en rustgevende sfeer, maar kan ook helpen om de lucht te zuiveren en de temperatuur op je balkon te reguleren. Je kunt plexiglas gebruiken op je balkon. Plexiglas lijkt erg veel op glas maar het is bestendig tegen krassen van de meubels of de plantenbakken. Daarnaast verkleurd dit materiaal ook niet waardoor je buitenruimte altijd mooi zal blijven.

Verlichten met sfeerverlichting

Sfeerverlichting kan een balkon transformeren tot een gezellige en uitnodigende buitenruimte, vooral ’s avonds. Overweeg het gebruik van verschillende soorten verlichting, zoals lantaarns, stringlights of LED-spots. In de maanden rondom kerstmis kan je ook kerstverlichting ophangen op je buitenruimte om een feestelijke sfeer te creëren. Plaats de verlichting strategisch rondom het buitenruimte, bijvoorbeeld langs de reling, rondom planten of boven de zithoek, voor een mooi en sfeervol effect.

Een persoonlijke touch

Voeg ook een persoonlijke touch toe aan je buitenruimte om er een eigen stijl aan te geven. Kies voor kussen en plaids in je favoriete kleuren en patronen, hang kunst aan de muur en voeg persoonlijke decoraties toe die je buitenruimte een unieke uitstraling geven. Door je balkon te decoreren met items die bij jouw persoonlijke stijl passen, maak je er een plek van waar je graag tijd doorbrengt.

Ontwerp je eigen balkon

Met het juiste ontwerp kan je ervoor zorgen dat je balkon een buitenruimte wordt waar je graag zit, bijvoorbeeld samen met vrienden of familie, om te genieten van de natuur en de zon. Maak optimaal gebruik van je ruimte en kies meubels die passen bij de grootte van je buitenruimte. Voeg sfeerverlichting toe en wat groen om meer stijl te geven aan je buitenruimte. Geef een persoonlijke touch om de juiste sfeer te creëren. En wat is de laatste stap? Genieten van je nieuw ontworpen balkon natuurlijk!

Lees meer blogs over huis en tuin

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo