Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Reviews / Sport

Neem je fiets overal mee naar toe

mountainbike

Fietsen vind ik heerlijk ontspannen. En het is ook nog eens om veel redenen gezond. Dagelijks pak ik m’n fiets uit de schuur om de kinderen naar school te brengen, een boodschap te halen of naar m’n werk te fietsen. Ook in het weekend fiets ik regelmatig een rondje met mijn gezin. Het is een laagdrempelige activiteit waarbij je lekker buiten in beweging bent. Nu mijn jongens wat groter worden, lijkt het mij geweldig om onze fietsen overal mee naar toe te nemen. Ook tijdens een weekendje weg of vakantie fiets ik graag. Daarom ben ik mij aan het oriënteren op een fietsendrager.

Jong geleerd is oud gedaan

Je kunt wel zeggen dat fietsen met de paplepel is ingegoten. Als kind leerde ik al op jonge leeftijd fietsen, maar ook mijn kinderen maakten al in hun eerste levensjaar kennis met de fiets. Dolgelukkig was ik toen mijn oudste zoon eindelijk in het kinderzitje voor op mijn fiets paste. Je kind meenemen op de fiets is niet alleen makkelijk, maar kinderen vinden het meestal ook heel leuk.

Met twee jonge kinderen vond ik de bakfiets een ideaal vervoersmiddel. Vaak ging ik voor mijn plezier een stukje fietsen met de jongens in de bak. Ook kinderen uit de buurt gingen graag een rondje mee. Nog voordat mijn kinderen naar school gingen, konden ze zelfstandig en zonder zijwieltjes fietsen. Nu zijn het al grote jongens van acht en zeven jaar en willen ze het liefste crossen in de bossen met hun mountainbikes.

Een ideale manier om de omgeving te verkennen

Helaas wonen we niet in de omgeving van bossen, maar op slechts een half uurtje rijden van ons huis bevindt zich het mountainbike walhalla van midden Nederland. Daarom zou het ideaal zijn om de mountainbikes van de jongens mee te kunnen nemen. Met een fietsendrager op de auto kunnen we op een veilige manier meerdere fietsen vervoeren en hoeven we geen fietsen te huren. Dat biedt niet alleen flexibiliteit, want je kunt alle kanten op met je fiets, maar is ook een stuk goedkoper. Met een fietsendrager wordt het een stuk eenvoudiger om een rondje te fietsen buiten je eigen woonplaats. Als je in een drukke stad woont, vind je het misschien wel heerlijk om lekker in de natuur te fietsen. Er zijn zoveel mooie fietslocaties. Of misschien neem je de fiets juist mee om sneller en makkelijker door een drukke stad te fietsen. Zo fietste ik eerder langs de grachten in hartje Amsterdam.

header: pexels.nl

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo