Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Events / Overig / Sport

Fiets naar je Werk dag 2021

Zitten op je werk, in de auto of in de trein. Ga eens op een fiets zitten. Da’s veel gezonder!

Om gezond te blijven moeten we meer bewegen en meer naar buiten. Fietsen is goed voor ons immuunsysteem én heeft een positieve uitwerking op ons geluksgevoel. Daarom heb ik me aangemeld voor de Fiets naar je Werk Dag! Donderdag 16 september 2021 vindt de vijftiende landelijke Fiets naar je Werk dag plaats. Duizenden mensen laten dan hun auto staan en stappen massaal op de fiets.

Afgelopen jaar deden meer dan 16.000 deelnemers mee. Vanwege de coronasituatie was het voor het eerst mogelijk om mee te doen met een thuiswerkrondje. Immers, ook als je thuiswerkt, heb je beweging nodig. Op je thuiswerkdag pak je op een passend moment je fiets en fiets je een thuiswerkrondje. Vorig jaar maakte 15% van de deelnemers hier gebruik van.

Lees ook: Ik fiets. Jij ook?

Fiets naar je werk of fiets een thuiswerkrondje

Fietsen vind ik heerlijk. Van kinds af aan fiets ik bijna dagelijks. Van een ontspannen fietstochtje door de natuur tot aan een rondje in de lunchpauze, de boodschappen halen of mijn kinderen naar school of zwemles brengen. Fietsen is niet weg te denken uit mijn leven. Behalve dat het een fijne manier is om je op korte afstanden snel van A naar B te verplaatsen, is fietsen goed voor je gezondheid. Fiets een rondje per dag en zeg de dokter maar gedag! Fietsen is een eenvoudige manier om een belangrijke bijdrage te leveren aan je vitaliteit. Ook draagt het in toenemende mate bij aan het oplossen van file- en parkeerproblematiek en beter voor het milieu dan een autorit. Een fiets is een duurzaam vervoermiddel dat amper energie kost en geen schadelijke uitlaatgassen afgeeft.

Jij gaat toch ook fietsen?

Als je naar je werk fietst, fiets je sowieso voor een goed doel. Dat ben je namelijk zelf! Maar wil je ook iets goeds doen voor een ander? Fiets naar je Werk Dag steunt de Bike4Work projecten van de Nederlandse organisatie Cycling out of Poverty (CooP-Africa) in Oeganda en Kenia. Een organisatie die ondernemers in deze landen voorziet van een fiets. Hoe simpel kan het zijn? Maar het zorgt direct voor een groot verschil en verhoogt de levensstandaard van vele gezinnen.

Meld je direct aan voor Fiets naar je Werk Dag.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo