Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl / Overig / Sport

Ik fiets. Jij ook?

Wist je dat Nederland ongeveer 37.000 kilometer aan fietspad telt? Dat Nederland een fietsland is, is wel algemeen bekend. Sterker nog, dat is over de hele wereld bekend. Van een ontspannen fietstochtje door de natuur tot aan topsport, op de fiets naar je werk, je boodschappen halen of je kinderen naar school brengen. Ik ken werkelijk niemand die niet kan fietsen. Als je in Nederland bent geboren, wordt fietsen met de paplepel ingegoten. Bij mij in ieder geval wel. Als kind fietste ik tijdens vakanties door de duinen bij Bergen aan Zee en toen ik op de middelbare school zat zijn we zelfs op fietsvakantie in de Dolomieten geweest.

Fietsen vind ik heerlijk. Van kinds af aan fiets ik bijna dagelijks. Vooral op een mooie dag met de zon in mijn gezicht en mijn wapperende haar in de wind geniet ik van fietsen. Ook mijn kinderen hebben op jonge leeftijd kennis gemaakt met fietsen. Zodra ze konden zitten, zaten ze in het kinderzitje voorop de fiets. Ik heb geen traan gelaten toen hun wieg uit huis ging, maar het moment dat ze te groot werden voor het kinderzitje vond ik moeilijk. Maar daar kwamen wel weer leuke loopfietsjes voor in de plaats. Zodra mijn jongens hun eerste stapjes zetten, maakten ze meters op de loopfiets en voordat ze naar school gingen, konden ze allebei fietsen.

Inmiddels zijn mijn jongens vijf en vier jaar en stapelgek op fietsen. Ik vind het heerlijk om te zien dat ze er zoveel plezier aan beleven. Met gemak fietsen we kilometers ver naar opa en oma. Heen en terug. Maar ook een ritje in de bakfiets vinden ze heerlijk. Prinsheerlijk zitten ze in de bak om zich heen te kijken. Vaak nodigen ze ook nog buurmeisjes uit en met een volle bak maken we dan en ritje door de buurt. Afgelopen zomer deed ik een superleuke en leerzame mountainbike clinic en ik kan niet wachten om weer lekker door de modder te crossen. Momenteel werk ik thuis door de coronamaatregelen, maar in plaats van een fietstochtje naar het station, fiets ik vaker een rondje tussendoor. Fietsen is in ieder geval niet weg te denken uit ons leven.

Ik fiets app

Elke dag een portie beweging is gezond! Je voelt je één met je omgeving en ervaart minder stress. Maar dat weet je pas als je het zelf ervaart en daarom motiveert Ik fiets je om vaker te fietsen. Ik fiets is een handige, gratis app die jou helpt om vaker de fiets te pakken en slim te reizen. De app is onderdeel van een stimulerings- en gedragscampagne in opdracht van de provincie Utrecht.

Stap op de fiets en beloon jezelf!

Om het fietsen nog leuker te maken, beloont Ik fiets je fietskilometers. Download de gratis Ik fiets app, registreer je fietsritten en verdien leuke beloningen. Tegelijkertijd word je fitter, draag je bij aan een betere bereikbaarheid en een nog mooiere leefomgeving in de regio Utrecht. Om extra punten te verdienen kun je deelnemen aan persoonlijke uitdagingen, zoals tijdens een werkweek elke werkdag een half uur te fietsen of fietsen in de regen.

De verdiende punten kun je vervolgens verzilveren in de Ik fiets shop. Hier vind je leuke aanbiedingen en interessante kortingen. Je kunt ook je punten inwisselen voor een lot in de kwartaal loterij en zo kans maken op mooie prijzen, zoals fietsaccessoires en cadeaubonnen. Ook doneer ik verdiende punten aan de Hartstichting en Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis. Dit zijn twee van de vijf goede doelen waaraan je voor elke 100 punten 0,25 eurocent bijdraagt. Het is een kleine moeite om zo een bijdrage te leveren aan een goed doel. De app registreert automatisch je fietsritten. Ik vind dit heel prettig, zo hoef ik er niet continu aan te denken om mijn ’tracker’ aan te zetten.

E-bike en speed pedelec

Fietsen is gezond. Zelfs als je fiets op een e-bike. Fietsers op een elektrische fiets hoeven misschien minder hard te trappen, maar blijken vaker te fietsen en meer kilometers te maken. Niet gek dat de e-bike momenteel razend populair is. Ik fiets laat je graag kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fietsen. Je kunt kosteloos een e-bike of e-bakfiets uit proberen, bijvoorbeeld om naar je werk te gaan of om de kinderen naar school te brengen. Je haalt de e-bike op bij jou in de buurt en mag er een week op fietsen. Als je twijfelt over de aanschaf van een e-bike is dit een mooie mogelijkheid om deze manier van fietsen uit te proberen. Voor een langere woon-werkafstand kan de speed pedelec een goed alternatief zijn voor de auto. Ook met deze nieuwe fietsbeleving kun je kosteloos kennismaken.

Download de gratis app, meet automatisch je fietsritten en verdien punten voor elke kilometer.

Voor deelnemende bedrijven, reserveren van fietsen en meer informatie verwijs ik je naar www.ikfiets.nl. Ik fiets schreef een leuk stuk op hun website naar aanleiding van mijn blog. Je leest het hier. Mijn nieuwe investering zal een fietsendrager zijn. Dat maakt het voor mij mogelijk om nieuwe plekken te ontdekken op de fiets. Welke fietsendrager het gaat worden weet ik nog niet. Dit hangt af van een fietsendrager test waarbij de drager het gewicht van mijn e-bike aan kan.

Ik fiets wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht. De provincie Utrecht werkt in Goedopweg samen met de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Utrecht te verbeteren!

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo