Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Games / Reviews

EA SPORTS FC24 voor de Nintendo Switch

ea sports fc24 videogame football

Als er een spel bij ons thuis bijna iedere dag wordt gespeeld dan is het wel FIFA 23. Of beter gezegd, was. Deze wereldberoemde game draagt namelijk niet langer de titel FIFA, maar dat betekent niet dat deze realistische voetbalsimulatiegame van inhoud is veranderd. EA Sports FC24 is de eerste titel in de nieuwe reeks als vervolg op de FIFA-computerspellenreeks. Deze game bevat duizenden spelers en de grootste competities en clubs over de hele wereld om een spannende sport- en spelervaring te creëren.

Alles draait om voetbal

Mijn jongens hebben een grote passie voor voetbal en staan minimaal drie keer per week op het voetbalveld. In hun kamers hangen posters van topvoetballers en altijd en overal wordt er tegen een bal geschopt. Alles draait om voetbal en dat is met gamen niet anders. EA Sports FC24 bootst nauwkeurig de echte voetbalervaring na, met aanzienlijke verschillen in vaardigheid tussen spelers. Voor mijn jongens is het spelen van deze game een manier om hun begrip van het spel te verbeteren en alles wat daarbij komt kijken. En als coach van het voetbalteam van mijn jongste zoon speel ik natuurlijk graag een potje mee. Niet eerder wist ik zoveel namen van profvoetballers.

De snelste weg naar het veld

EA Sports FC24 is een geweldloos spel waarin je sport. Ik vind het dan ook uitermate geschikt voor mijn voetballiefhebbers van zeven en acht jaar. In de basis verschilt deze opvolger niet veel van de FIFA reeks, maar er zijn wel degelijk aanpassingen zodat het voetbalspel er net zo realistisch uitziet als een echte voetbalwedstrijd.

Het menu in de game is in de Nederlandse taal beschikbaar. Tijdens het spelen van de game wordt er Engels gesproken. Om zo snel mogelijk op het veld te staan, kies je in het menu voor Aftrap. Je kunt verschillende wedstrijdtypes kiezen en je eigen naam aanmaken om je resultaten en statistieken bij te houden. Vervolgens bestuur jij een volledig voetbalteam en is het jouw taak om de tegenstander te verslaan. Er zijn maar liefst 19.000 volledig gelicenseerde spelers, meer dan 700 teams en meer dan 30 competities. Het aanbod aan spelers én speelsters is enorm. Iedere speler die je kent, is in FC24 aanwezig. Van Ronaldo tot Messi, van Virgil van Dijk tot Haaland.

Klik hier voor meer informatie over EA Sports FC24

Levensecht voetbal op je beeldscherm

Mpabbé staat op een andere plek! Voordat ik er erg in heb, is de aftrap al genomen. Het voetbalveld schittert op het scherm en het ziet er bijzonder realistisch uit. Door de HyperMotionV technologie bewegen de spelers zoals ze in de echte wereld doen. De shirts zwaaien en bewegen als echte stof. De game brengt gewicht realistischer in het spel, waardoor het veroveren van positie meer vereist dan alleen timing. Het dribbelen tegen een kleinere verdediger voelt merkbaar anders dan een grotere speler, wat het spel een verfrissend karakter geeft.

Volgens mijn jongens zijn verbeteringen in het spel dat je als keeper beter zicht hebt op het veld. Ook zijn er nieuwe precisiepassen die handmatige passes nabootsen. Bij een corner en vrije trap wordt je als speler geholpen met een visuele richtlijn. Daarnaast worden in Ultimate Team gemengde teams geïntroduceerd, wat wil zeggen dat je nu niet alleen mannelijke, maar ook vrouwelijke spelers aan je droomteam kunt toevoegen. Een belangrijke toevoeging, want ook mijn jongens spelen met gemengde teams. Dat meiden nu ook met hun voetbalheldinnen kunnen gamen, zal FC24 aantrekkelijker maken voor een groot publiek.

FC24 beweegt, oogt en speelt als voetbal

Bij ons thuis wordt FC24 alleen offline gespeeld. Er is ook een mogelijkheid om online te spelen tegen andere spelers aan de andere kant van de wereld. In de online omgeving worden aankoopmogelijkheden geboden. Maar hier hebben mijn jongens nu nog geen benul van. In de offline omgeving kunnen mijn jongens de game zelfstandig spelen. Of je nu een casual speler bent of een competitieve online gamer, EA Sports FC24 biedt een meeslepende en plezierige ervaring die je als voetballiefhebber ongetwijfeld niet wilt missen. We hebben de game nog maar net binnen, maar het is nu al favoriet!

Meer games voor de Nintendo Switch

Minecraft voor de Nintendo Switch
Samba de Amigo: Party Central
Farming Simulator 23

Afbeeldingen: EA Sports

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo