Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid

Op zoek naar gezond

gevulde broodtrommels

Waarom wordt het ons zo moeilijk gemaakt om voor gezond eten en drinken te kiezen?

Gezond eten en drinken is voor de grote meerderheid van Nederland (87%) belangrijk. Toch heeft 50% van de Nederlanders overgewicht of obesitas en dat heeft grote gevolgen voor de volksgezondheid en de toekomst van kinderen. De Gezonde Generatie stelt dat gezond eten en drinken momenteel door de voedingsindustrie onmogelijk wordt gemaakt. Daarom roepen ze samen met BN’ers Renze Klamer, Fidan Ekiz en Hanna Verboom op tot verandering met de campagne ‘Op zoek naar gezond’.

Ongezond voedsel; is dat een probleem?

Is het je wel eens opgevallen hoe veel ongezond eten en drinken er om je heen is? In supermarkten, op straat, in kantines op werk, school of sportvereniging, op het station. Overal wordt veel ongezond voedsel verkocht. Ook wordt er veel reclame voor gemaakt in de media en via buitenreclame.

Hebben we wel een eerlijke keuze als er zo veel ongezond voedsel om ons heen wordt aangeboden? Ongezond voedsel is meestal lekker, leuk verpakt, goedkoop en het ligt overal voor het grijpen. We worden steeds maar weer verleid om ongezond te eten en te drinken. Dat is niet goed voor ons en zeker niet voor onze kinderen.

Lees ook: Op je gezondheid?

Drie BN’ers gaan op onderzoek uit

Waarom wordt ongezond eten en drinken eigenlijk zo veel gepromoot, terwijl het niet goed voor ons is? Drie bekende Nederlanders willen hun kinderen een gezonde toekomst bieden, maar merken dat dat heel lastig is. Ze zijn daarom een onderzoek gestart dat je hier kunt volgen. Herken je hun vragen en wat vind je van de antwoorden die ze krijgen?

Is het je wel eens opgevallen hoe veel ongezond eten en drinken er om je heen is? In supermarkten, op straat, in kantines op werk, school of sportvereniging, op het station. Overal wordt veel ongezond voedsel verkocht. Ook wordt er veel reclame voor gemaakt in de media en via buitenreclame.

Wil je meer weten over de ongezonde voedselomgeving?

We willen zelf kiezen wat we eten en drinken. Maar hebben we wel een eerlijke keuze als er zo veel ongezond voedsel om ons heen wordt aangeboden? Ongezond voedsel is meestal lekker, leuk verpakt, goedkoop en het ligt overal voor het grijpen. We worden steeds maar weer verleid om ongezond te eten en te drinken.

Waarom wordt ongezond eten en drinken eigenlijk zo veel gepromoot en verkocht terwijl het niet goed voor ons is? Dat vragen drie bekende Nederlanders zich af. Zij willen hun kinderen een gezonde toekomst bieden maar merken dat dat heel lastig is. Ze zijn daarom een onderzoek gestart. Want voor een gezonde omgeving voor onze kinderen is geen magie nodig, maar actie.

Meer informatie vind je op de website van de Gezonde Generatie

Header: Pexels

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo