Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Activiteiten / Kids

Elastiek voetbal in de Avontuurfabriek

Elastiek voetbal

Voor mijn jarige job staat voetbal op nummer één. Niet alleen staat hij zelf vier keer per week op het voetbalveld, maar ook thuis is het dagelijks onderwerp van gesprek. Het was dan ook niet zo moeilijk om een kinderfeestje voor hem te bedenken. Maar in plaats van een regulier voetbalfeestje ging ik op zoek naar iets origineels. En zo kwam ik terecht bij elastiek voetballen bij de Avontuurfabriek. Ik wist meteen dat ik niet meer verder hoefde te zoeken.

Meer dan 50 activiteiten onder één dak

De Avontuurfabriek biedt meer dan 50 binnen- en buitenactiviteiten aan voor groepen van 2 tot 500 deelnemers. Je kunt je eigen feestje samenstellen door verschillende activiteiten met elkaar te combineren. Bovendien is de locatie in Loosdrecht op slechts 25 minuten van Utrecht, Amersfoort en Amsterdam goed bereikbaar.

Op een woensdagmiddag rijd ik direct uit school met mijn jarige jop en zijn vriendjes naar Loosdrecht. De auto parkeer ik gratis voor de deur en binnen worden we hartelijk ontvangen in het LED café. De jarige job wordt persoonlijk gefeliciteerd en voor de feestvierders staat er een verjaardagsmand klaar met onbeperkt limonade, een zakje chips en een cadeautje voor de jarige.

Een variatie op de welbekende voetbalsport

De jongens nemen plaats op de tribune voor de uitleg. Elastiek voetbal is een variatie op de welbekende voetbalsport. Voor dit spel zijn de voetbalregels hetzelfde en is het de bedoeling om met je team zoveel mogelijk doelpunten te scoren. Het team met de meeste punten is de winnaar van het spel. Alleen heb je als speler geen vrij spel, maar zit je vast met een elastiek vast aan het plafond.

De jongens worden in een zwemvestje gehesen. ‘Gaan we zwemmen?‘ Dit heeft te maken met de haken, vertelt de dame die het spel begeleidt. Eén voor één worden de hesjes (en dus ook de jongens) aan het elastiek vastgemaakt. Voordat het spel is begonnen, testen de jongens hoe ver ze kunnen lopen vanaf hun plekje. Al gauw komen ze erachter dat de bewegingsvrijheid beperkt is. Hilarisch, als mijn zoon denkt de bal voor te kunnen leggen aan zijn teamgenootje, wordt hij ineens teruggetrokken door het elastiek en bungelt aan het plafond. ‘Kijk mam, we kunnen vliegen!

Zoals ook bij echte voetbalwedstrijden wordt het elastiek voetbal begeleid door een scheidsrechter die de punten bijhoudt. Ook de grote van het speelveld kan worden aangepast afhankelijk van de grote van de groep. Natuurlijk sta ik te genieten langs de lijn van alle lachsalvo’s van de jongens. Ik had het zelf ook wel willen uitproberen.

Combineer verschillende activiteiten

Het is best intensief dat elastiek voetballen. Na een half uurtje is het tijd voor een korte pauze in het LED café. Er wordt volop limonade gedronken en de jongens genieten van een zakje chips. In het LED café spelen de jongens interactieve spelletjes op de vloer en er is voldoende ruimte om even rond te rennen. Wat een energie heeft zo’n groep jongens! We gaan nog niet naar huis, maar lasergamen. Bij de Avontuurfabriek kun je namelijk allerlei activiteiten met elkaar combineren. Op het speelveld krijgen de jongens eerst uitleg waarna ze elkaar 12 minuten lang achterna zitten. Na afloop zitten de jongens met rode konen in de auto terug naar huis. Of het een geslaagd feestje was, hoef ik niet te vragen. De gezichten van mijn jarige zoon en zijn vrienden spreken boekdelen.

Meer kinderfeestjes

Indoor Mountainbike Almere
Kinderfeestje met reptielen
Arcadehal Play-in Utrecht

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo