Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Activiteiten / Er op Uit / Kids / MTB / Sport

Indoor Mountainbike Almere

Mijn zoon is stapelgek op sporten. Voor zijn negende verjaardag organiseerde ik dan ook een sportief kinderfeestje bij Indoor Mountainbike Almere. Hoe leuk is het om lekker te crossen met z’n feestje? Op deze unieke locatie kun je binnen mountainbiken én genieten van het outdoor gevoel. In een voormalige tuinbouwkas vind je een uniek parcours met uitdagende obstakels voor alle leeftijden en niveaus. Hoe gaat dit feestje nou precies in zijn werk? En wat is belangrijk om van tevoren te weten of te regelen? Ik vertel het je in deze blog.

Een avontuurlijk kinderfeestje op de fiets

De reservering voor het kinderfeestje maakte ik eenvoudig online. Je kunt kiezen uit drie verschillende kinderfeestjes: classic, extra en VIP. Ik koos voor de meest uitgebreide variant ‘VIP’ waarbij de jongens eerst een half uur mountainbike les en routebegeleiding krijgen waarna ze daarna zelf mogen fietsen. Het feestje duurt ongeveer 2,5 uur en wordt afgesloten met onbeperkt limonade, een patatje met snack en een ijsje. Als ouder vind ik het leuk om een uniek en onvergetelijk kinderfeestje te organiseren en bij Indoor MTB is dit zeker gelukt. Sterker nog, ik bleef natuurlijk niet aan de kant staan, maar stapte zelf ook op de fiets.

Veiligheid staat voorop

Bij binnenkomst kijken de jongens hun ogen uit. ‘Mogen we hier echt fietsen?‘ Maar dan zie ik ook een paar gespannen koppies. Niet alle jongens hebben ervaring met mountainbiken, maar dat hoeft ook helemaal niet. Je kunt het juist leren bij Indoor MTB. Zo leren ze hoe je behendig en veilig op de fiets gaat. En ja, laten we eerlijk zijn, mountainbiken is, net al vele andere sporten, niet zonder risico’s. Daarom staat bij Indoor MTB veiligheid altijd op nummer één. Voordat we over het parcours gaan scheuren, beginnen we dan ook met een uitgebreide veiligheidsinstructie.

Ieder feestje heeft een eigen ervaren instructeur die uitleg geeft over de fiets, maar ook over de regels en route. Onze instructeur Max leert de jongens om hun evenwicht te bewaren, te schakelen en veilig te remmen. Onder begeleiding oefenen de jongens op het staan op de fiets bij obstakels. Na de uitleg en begeleiding op het parcours zijn de jongens klaar om zich lekker uit te leven.

Lekker crossen met je feestje

Indoor Mountainbike Almere biedt drie verschillende routes die met de kleuren blauw, rood en zwart zijn aangegeven. De blauwe route is er eentje om ‘in te komen’ en bedoeld voor beginners en kinderen. Voor beginners of niet zulke enorme durfallen zoals ik, is dit parcours al meer dan fantastisch. Er zitten volop bochten, hobbels en obstakels in. Voor ervaren rijders zijn er routes met diverse obstakels en springmogelijkheden.

Natuurlijk is er voldoende ruimte voor een pauze. Bij elke ronde kun je bepalen of je de ronde opnieuw rijdt of even stopt. In de boshut staat er een persoonlijke watertap tot onze beschikking waar de jongens hun dorst kunnen lessen. Hoewel de jongens het liefst non-stop blijven fietsen, gaan we na een uurtje mountainbiken even gezellig aan tafel om wat te drinken en een zakje chips te eten. Rondom de tafel zitten stralende gezichtjes met rode konen even op adem te komen. Voor mijn jarige job is dit ook het perfecte moment om zijn cadeautjes in ontvangst te nemen.

Vrij mountainbiken met je vrienden

Voordat ik er erg in heb, zijn de meeste jongens alweer het parcours op gegaan. De andere jongens vermaken zich met tafelvoetballen. Het is leuk om te zien hoe snel kinderen leren. Van een gespannen koppie bij binnenkomst naar een zelfverzekerde blik als ze een paar rondjes fietsen verder zijn. Natuurlijk krijgen de jongens trek van al dat trappen. We sluiten het feestje af met frietjes, een snack en een waterijsje toe. Onderweg naar huis hoor ik een vriendje van mijn zoontje zeggen dat hij ook graag zijn kinderfeestje bij Indoor Mountainbike Almere viert. Daar doe je het toch voor? Naast kinderfeestjes kun je ook vrij mountainbiken of lessen volgen die je zeker zullen helpen om de trails te rocken. Kortom, we komen zeker terug!

Tip: Bij de reservering van het kinderfeestje is het handig om de lichaamslengtes van de feestvierders bij de hand te hebben. Voor de beste fietservaring is het namelijk belangrijk dat de fietsen goed passen. Indoor Mountainbike Almere heeft fietsen in verschillende maten.

Lees hier meer tips voor leuke kinderfeestjes

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo