Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Activiteiten / Kids / Overig / Sport

Het Nationale Voetbalweekend

Voetbal is de grootste sport van Nederland. Of je nou zelf je voetbalschoenen aantrekt of langs de lijn je favoriete vereniging support, elk weekend beleven miljoenen mensen plezier aan voetbal. Op 31 mei t/m 2 juni 2024 laten alle voetballers en verenigingen zien hoe mooi en belangrijk voetbal is voor en in Nederland tijdens Het Nationale Voetbalweekend.

Er zijn activiteiten zoals: toernooien, voetbalkampen en vrijwilligersfeesten, maar het Nationale Voetbalweekend staat ook bekend om ‘shirtjesvrijdag’, de jaarlijkse dag dat je vol trots met het voetbalshirt van de eigen vereniging aan naar het werk, school of gewoon naar de supermarkt gaat. Dit jaar is ‘shirtjesvrijdag’ op 31 mei.

Je raakt nooit uitgespeeld

Mijn jongens zijn al jaren stapelgek op voetballen. Het begon al op jonge leeftijd. Leg ergens een bal neer en ze schopten er tegenaan. Ze vinden het leuk om lekker te pingelen, te scoren of die beslissende redding te maken. En nu ze al een paar jaar samen spelen, bij winst en verlies, in weer en wind, zie ik dat niet alleen een team wordt gevormd maar ook vriendschappen voor het leven opbloeien.

Van voetballen worden kinderen niet alleen fitter en leniger, ze ontwikkelen zich ook op andere gebieden. Jongens en meiden leren door voetbal om samen te werken, maar ook om met winst en verlies om te gaan. Daarnaast leren ze om door te zetten, weerbaarder te worden én om sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Plezier in sport

Laatst raakte ik op het schoolplein in gesprek met een ouder van een klasgenootje over het sporten van onze kinderen. “Wat goed dat je je zo opoffert.” zei hij. Ja, ik ben in de weer met halen, brengen en aanmoedigen langs de lijn. Maar ik ziet het niet als opoffering. Drie keer in de week rennen mijn jongens het veld op en zijn ze dolblij om weer te mogen voetballen. Ik geniet daar met volle teugen van. En daarom zet ik voetbal graag in de spotlights.

Lees ook: Boeken voor voetballiefhebbers

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo