Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 2

Mijn eetdagboek week 2 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Maandag

Ontbijt: kwarkbol met abrikozenjam (Cleanfoods)
Tussendoor: punt bountytaart
Lunch: twee geroosterde boterhammen met lijnzaad, muhammarra en tomaat, zuivelspread light bieslook met komkommer
Tussendoor: dieetreep met chocolade en noten
Avondeten: broccoli, broccoliburger en aardappeltjes uit de aerofryer
Tussendoor: handje biggetjes (Katja) en door de kids gebakken koekjes

Dinsdag

Ontbijt: vanille yoghurt met kiwi en muesli met zaden en pitten (Tastybasics)
Tussendoor: twee mueslimuffins
Lunch: geitenkaas salade met paprika, komkommer, dadels, pecannoten en honing
Tussendoor: citroentaart dieetreep
Avondeten: pasta ovenschotel (Tastybasics) uit de oven met tonijn, paprika, ui, courgette, champignons, knoflook en kruiden, geraspte kaas
Tussendoor: skinnychocolade melk (Cleanfoods) en handje dropjes

Woensdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met rozijnen en appel
Tussendoor: kwarkbol met skinnyspread witte chocolade (Cleanfoods) en hagelslag (Chockers)
Lunch: gemengde salade met restje van de pasta ovenschotel van gisteren
Tussendoor: handje biggetjes (Katja) en een geroosterde boterham met lijnzaad (Tastybasics) met zuivelspread bieslook light en drie maiswafels
Avondeten: eiermie met Japanse wokgroenten, zoetzure saus, garnalen en kroepoek
Tussendoor: chocolade (Cleanfoods)

Donderdag

Ontbijt: twee chocolade muffins
Tussendoor: vanille yoghurt met muesli zaden en pitten (Tastybasics) en kokoschips
Lunch: twee crackers meerzaden (Tastybasics) met muhammara en komijnenkaas en abrikozenjam (Cleanfoods) en amandelschaafsel, paprika met zuivelspread light
Tussendoor: eiwitreep (Grenade)
Avondeten: twee volkoren pita met vegaballen uit de aerofryer
Tussendoor: ananas passievrucht balletjes (Tropicks uit de snoepbox van Week van Snoep Goed)

Vrijdag

Ontbijt: stroopwafelpannenkoeken (Cleanfoods)
Tussendoor: handje snoep en een eierkoek
Lunch: twee crackers meerzaden (Tastybasics) met muhammara (Maza) en zuivelspread light en komkommer, bouillon met champignons
Tussendoor: popcorn en frisdrank (Soof)
Avondeten: andijviestamppot met zoete aardappel, sperziebonen en worst
Tussendoor: (te veel) chocolade, chips en snoep

Zaterdag

Ontbijt: twee chocolade muffins
Tussendoor: twee kwarkbollen met chocoladepasta
Lunch: twee crackers meerzaden (Tastybasics) met muhammara en een gekookt ei
Tussendoor: gedroogd fruit en geroosterde kikkererwten met paprika (uit de Snoepbox van Week van Snoep Goed)
Avondeten: pizza Edge (besteld bij Edge Woerden)
Tussendoor: skinnychocolade puur (Cleanfoods)

Zondag

Ontbijt: vanille yoghurt met bosbessen en cruesli
Tussendoor: bountytaart
Lunch: twee Brabantse worstenbroodjes
Tussendoor: snippies (Week van Snoep Goed), koekreep met kokos en citroen, bakje paprika chips
Avondeten: spinazie kaas burger en frietjes van wortel en pastinaak uit de aerofryer en sperziebonen

Ben je benieuwd naar andere eetdagboeken en/of recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Wil je weten waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Beweging en gewicht

Uit zelfbescherming wilde ik eigenlijk niet op de weegschaal gaan staan, want ik was bang dat ik toch niet blij zou worden van de cijfers. Afgelopen week heb ik minder gesport en meer gesnaaid. Maar op Blue Monday was de weegschaal mij toch goed gezind met een gewichtsverlies van -0,5 kg en vetpercentage van -0,3%. Zo zie je maar weer. Niet zo snel de handdoek in de ring gooien, maar altijd de draad weer oppakken. Hieronder zie je mijn Fitbit Sense weekrapportage.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo