Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Producten / Reviews / Sport

Kickbike sport G4

Wie denkt dat steppen alleen voor kinderen is, heeft het mooi mis. Een step is niet alleen speelgoed, maar wordt ook ingezet voor vervoer, recreatie en sport. Ook op de werkvloer kom je steppen tegen, bijvoorbeeld in het ziekenhuis of in de logistiek. Een step voor volwassenen wordt steeds populairder. Dankzij die populariteit zijn er veel verschillende modellen te koop. Kickbike is al 25 jaar dé merknaam voor de meest verkochte recreatie- en sportstep. De Kickbike Sport G4 is niet voor niets super populair. De step is allround, snel, comfortabel en uitstekend om je conditie te verbeteren én je spieren te trainen. Behalve dat, ziet de Kickbike er ook nog eens stoer én stijlvol uit.

Step voor volwassenen

Waar moet je nu aan denken bij een step voor volwassenen? Een step voor volwassenen beschikt over een in hoogte verstelbaar stuur en heeft een hoger draaggewicht dan een kinderstep. Er zijn veel verschillende soorten steppen die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Zo neem je een kleine vouwstep eenvoudig overal mee naar toe en een step met grote wielen is comfortabeler om langere afstanden mee af te leggen. Zo worden er met de sportsteps ook wel sightseeing tours en groepsactiviteiten georganiseerd.

De Kickbike sport G4 heeft voor een groot wiel en achter een klein wiel, hybride banden, een verstelbaar stuur en een voetplank dat in hoogte verstelbaar is. Door de voetplank laag in te stellen, zet je comfortabeler af. Het nadeel van een lage plank is dat je voorzichtig over drempels heen moet gaan om te voorkomen dat de voetplank over het asfalt schuurt. De voetplank is gemaakt van roestvrijstaal. Ook het stuur is in hoogte verstelbaar. Ik was aangenaam verrast over de complete uitrusting. Denk aan voor- en achterspatborden, een handige standaard, reflectoren en een bel. 

A perfect way for parents to get a workout while playing with their kids!

De voordelen van kickbiken

Buiten steppen geeft een gewoon een kick! Het is een leuke manier om je lijf aan het werk te zetten, maar niet zo blessuregevoelig is. Steppen of kickbiken is namelijk veel minder belastend voor je gewrichten dan hardlopen. Met gemak leg je grotere afstanden af dan wandelen. Je kunt het steppen of kickbiken zo inspannend maken als je zelf wilt. Je bepaalt namelijk zelf het tempo door je voet snel of minder snel af te zetten. Je stapt snel en makkelijk op en rijd zo weg. Bovendien kun je met een grote step naast asfalt ook nog eens een onverhard paadje nemen. Door te steppen of te kickbiken vergroot je je uithoudingsvermogen en gebruik je verschillende spiergroepen. Kickbiken heeft dus veel voordelen!

Take long kicks and let it roll. There’s no better kick!

Mijn ervaring

Het is niet nodig om eerst een handleiding door te lezen. Zonder problemen zet ik af en maak ik vaart. Ik moet wel eerlijk bekennen, dat mijn man de kickbike rijklaar heeft gemaakt, maar het gebruik is in ieder geval eenvoudig. De Kickbike is licht in gewicht en super wendbaar. Het gebogen stuur zorgt voor een actieve houding. Het doet me denken aan een racefiets. Het stuur bevat ergonomische handgrepen en handremmen, maar het kan mij eerlijk gezegd niet hard genoeg gaan. Het enige wat nieuw kan zijn in vergelijk met fietsen, is het wisselen van je been waarmee je afzet. Hier moet ik nog wel een beetje mee oefenen. Nu wissel ik van been op een lager tempo. Om het gevoel van verzuring te voorkomen, zet ik zo’n 5 tot 8 keer af met hetzelfde been en dan wissel ik van been. De Kickbike vind ik ideaal voor een sportieve training, zo werk ik niet alleen aan mijn uithoudingsvermogen, maar pak ik ook veel spieren mee. Daarnaast vind ik het ook leuk om samen met mijn kids te steppen en plezier te maken. Met een sportstep maak je makkelijker grotere afstanden. Steppen vind ik een super leuke bezigheid, goede work out én het kan overal!

Your kick, our drive

Stepshop.nl is meer dan 20 jaar geleden als één van de eerste Nederlandse stepwebsites gestart met de verkoop van steppen en is uitgegroeid tot een zeer gespecialiseerde webshop. Met een ruime keuze en een fysieke voorraad in magazijn van meer dan 10.000 steppen worden steppen niet alleen aan consumenten geleverd, maar ook aan zo’n 100 verkooppunten door heel Europa, Azië en de VS. Het doel van Stepshop.nl is om kinderen én volwassenen lekker buiten te laten bewegen en sporten. Want het is gewoon een kick om buiten te steppen. Niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Hun slogan is dan ook niet voor niets: Your kick, our drive!

Stepshop.nl | www.stepshop.nl | Instagram

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo