Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Leefstijl / Persoonlijk

Een gezond voedingspatroon

gezonde maaltijd ei

Heel gezellig hoor die feestdagen, maar stiekem ben ik ook gewoon heel blij dat het weer voorbij is. Al die verplichte familiebezoeken, de onregelmatige weken, de afleiding en vooral die verleiding. Ik ga niet super lekker op onregelmatigheden. Mijn werk is inmiddels weer begonnen en zit het ritme er weer lekker in. Toch blijf ik mij onrustig voelen over mijn voedingspatroon.

Een fitte start van het nieuwe jaar

Op Nieuwjaarsdag stond ik te trappelen om mijn persoonlijke records in de sportschool te verbreken. Mijn mannen lagen nog op bed, toen ik het huis uit sloop voor een lange sessie op de crosstrainer. Ik verbrak niet één, niet twee, maar zelfs drie persoonlijke records sinds jaren. Ik knalde het nieuwe jaar in met de langste duurtraining op de crosstrainer ooit. Ja, ik voel mij fitter dan ooit. Ondanks dat ik mij fit voel, voel ik mij ook te zwaar. Mijn brede heupen en love handles zitten mij letterlijk en figuurlijk in de weg.

Ik denk vaak in alles of niets

De meeste struggles heb ik met voeding. Ik denk vaak in alles of niets. Ook ben ik een emotie eter en grijp ik gauw naar eten als het even tegenzit. Het afgelopen jaar verlegde ik mijn focus naar eiwitrijke voeding en een stabiele bloedsuikerspiegel. Hiermee heb ik progressie geboekt en mooie resultaten gehaald. Door de eiwitrijke voeding voelde ik mij beter én langer verzadigd en het beperken van mijn eetmomenten gaf wat meer rust. Dat gaat best lekker, maar aan de andere kant voel ik tegenzin om continu te bedenken wat ik zal gaan eten.

Een persoonlijk voedingsplan

Toen ik via Socials deelde dat ik (alweer) tien kilo wil afvallen, kreeg ik veel vragen over mijn aanpak. Het komt er eigenlijk op neer om nog beter voor mezelf te zorgen. Ik zocht hulp bij voedingsexpert Camella Bot wiens account ik al jaren volg op Instagram (@bijt.wijs). Zij maakt persoonlijke voedingsplannen op maat, die volledig zijn afgestemd op jouw behoefte, doelen, wensen en intoleranties. Of je nu wilt afvallen of je sportprestaties wilt verbeteren, of je vegetarisch eet of een notenallergie hebt, met al jouw wensen en voorkeuren houdt Camella rekening.

Het doel van dit persoonlijke voedingsplan is om mij houvast te geven en zo bij te dragen aan een gezond voedingspatroon. Camella heeft precies uitgerekend wat ik kan eten op een dag en dit vertaald naar de juiste porties voedingsmiddelen. Ik hoef mij verder niet bezig te houden met calorieën en voedingsstoffen. Camella’s visie is dat dit voedingspatroon op de lange termijn goed vol te houden is. Daarom mag je zelf kiezen wat je eet en hoef je geen punten/kcal te tellen. As we speak is Camella bezig met mijn persoonlijke voedingsplan en ik sta te popelen om hiermee aan de slag te gaan.

Lees ook: Groepslessen in de sportschool

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo