Zoeken...
TOP
Food Gezondheid Leefstijl Tussendoortjes

De week van Snoep Goed 2023

In de week van16 t/m 22 januari 2023 daag ik je uit om de hele week ongezonde tussendoortjes te vervangen voor verantwoorde alternatieven. Weg met al het snoep, koek, chocolade, frisdrank en chips. Dat kan veel gezonder! Alles wat je eet buiten het ontbijt, de lunch en het avondeten om wordt gezien als tussendoortje. Alles wat je drinkt zien we ook als tussendoortje. In de derde editie van de Week van Snoep Goed ga ik de challenge aan en vervang ik frisdrank voor een glas bruiswater met vers fruit, een bakje chips voor groentestengels of rauwkost. Voorgaande edities waren een groot succes!

Snoep gezond, eet een appel

Wie kent deze slogan niet? Ik denk dat er heel wat generaties groot zijn geworden met deze slogan, net als ik. Ik herinner me zelfs de poster in de wachtkamer van mijn tandarts nog. En bij diezelfde tandarts stond vorige week nog een mand met appels op de balie. Gezond snoepen klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar en gezonde leefstijl en tussendoortjes gaan wat mij betreft heel goed samen. Gezond leven is namelijk geen dieet. Mijn leefstijl is veranderd, maar ik blijf een enorme snoepkont. “Zero tolerance” werkt bij mij juist averechts. Ik snoep en snack nog altijd en iedere dag, maar bewust, verantwoord en (oké, met enkele uitschieters) met mate. 

De keuze voor eten is enorm gegroeid. De schappen in de supermarkt liggen vol met zoete en calorierijke troep. Gelukkig zijn er steeds meer verantwoorde tussendoortjes op de markt. Fruit is een heerlijk tussendoortje, maar laten we eerlijk zijn, je hebt niet altijd zin in een appel toch? Best regelmatig heb ik zin in iets anders, maar wat zijn in dat geval dan slimme snoepkeuzes?

Heerlijke snacks binnen handbereik

Om je tijdens Week van Snoep Goed een handje te helpen is de Snoep Goed Box in het leven geroepen. Hierin zitten heerlijke en verantwoorde alternatieven, die passen binnen de Week van Snoep Goed. Zo heb je altijd een heerlijke snack binnen handbereik. De box heeft een waarde van €24,95, maar je betaalt slechts €12,50 en de verzending is gratis. OP = OP! Zo is een heerlijke verantwoorde snack binnen handbereik. Bovendien is de aanschaf van de box een leuke manier om kennis te maken met nieuwe producten.

Eén week goed snoepen. Meld je aan!

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit