Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Events / Gezondheid / Hardlopen / Sport

Doe mee met de MIND Blue Monday Run

mind blue monday run

Kom je ook in actie voor mentale gezondheid? www.bluemondayrun.nl

Op maandag 15 januari 2024 is het ‘Blue Monday’, volgens velen de meest depressieve dag van het jaar. Juist op deze dag komen we met de MIND Blue Monday Run met z’n allen in beweging tegen depressie en vóór mentale gezondheid. Doe ook mee en zet je in voor iedereen die te maken heeft met depressie en somberheid! 

Wat is de MIND Blue Monday Run?

Tijdens de MIND Blue Monday Run kun je meedoen aan verschillende runs, wandelingen en andere activiteiten door het hele land, of je kunt zelf een activiteit starten. Het gaat hierbij niet om het winnen, maar om het steunen van mensen die te maken hebben met somberheid en depressie. Tegelijkertijd werk je aan je eigen mentale gezondheid door in beweging te komen.

Drie redenen om je aan te melden en mee te doen met de MIND Blue Monday Run:
1) Je zorgt voor meer begrip voor mensen die last hebben van somberheid en depressie.
2) Je haalt donaties op voor MIND om mensen met psychische klachten beter te ondersteunen.
3) Super voor je eigen (fysieke- én mentale gezondheid) om in de buitenlucht te bewegen.

Zoek steun en praat erover. Dat helpt.

Een psychische aandoening kan iedereen overkomen. Het kan je overvallen in alle fases en momenten van je leven en een blijvend effect hebben op je gezondheid. Vaak verdwijnen gevoelens van somberheid of lusteloosheid vaak weer na korte tijd. Maar als deze klachten langer aanhouden en je minder plezier ervaart in dagelijkse activiteiten kan er sprake zijn van een depressie.

Een belangrijke stap is om erover te praten. Een depressie is door anderen niet zo duidelijk te zien als een gebroken been. Want als je praat over je problemen dan kun je ze verwerken. Maar ook je familie en vrienden kunnen je ondersteunen. Als jij de mensen om je heen niets verteld over je gevoelens dan weten ze ook niet goed hoe zij ermee om moeten gaan. Praten kan zorgen voor begrip en een eerste stap zijn naar de juiste hulp!

Samen voor mentale gezondheid

Als ik mij somber voel, kom ik het liefst niet meer van de bank af. Maar door een rondje te wandelen of hardlopen lukt het mij om mijn gedachten te verzetten. Bewegen in de buitenlucht geeft mijn humeur altijd een flinke oppepper. Natuurlijk ga ik wel eens met tegenzin de deur uit, maar ik kom altijd weer met een goed gevoel thuis. Hardlopen is het geen wondermiddel en lost je sores niet op, maar het draagt wel bij aan je mentale gezondheid.

Tijdens de MIND Blue Monday Run kom ik in beweging vóór mentale gezondheid. Om iedereen die worstelt met een depressie een hart onder de riem te steken en om een bijdrage te leveren aan openheid over dit onderwerp wat nog altijd in de taboesfeer leeft. Ik hoop dat er meer begrip komt in onze samenleving voor mensen die last hebben van psychische problemen.

Aandacht voor de ernst van depressies

Psychische klachten, waaronder vaak somberheid en depressie, zijn doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren in Nederland. Bovendien zijn psychische klachten doodsoorzaak nummer 3 onder álle Nederlanders. Schokkend! We moeten en kunnen daar echt iets aan doen, want door goede voorlichting en betere hulp kan veel leed (bij  mensen met psychische klachten en hun naasten) worden voorkomen. MIND streeft ernaar dat niemand er alleen voor staat. Met jouw hulp streven we naar meer begrip, sneller hulp, betere zorg. Samen zetten wij ons in voor een mentaal gezond Nederland! Doe jij ook mee?

Vind informatie, tips en advies over depressie

.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo