Zoeken...
TOP
Events Gezondheid Hardlopen Leefstijl Sport

MIND Blue Monday Run 2023

Bijna de helft van de Nederlanders krijgt ooit te maken met psychische klachten. Somberheid en depressie komen het vaakst voor. Morgen is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. De feestdagen zijn afgelopen, niets in het vooruitzicht en ook nog eens donkere dagen met veel regen. We voelen ons vast allemaal wel eens somber, maar erover praten is een tweede. Daarom loop ik op maandag 16 januari 2023 mee met de MIND Blue Monday Run om aandacht te geven aan iedereen die worstelt met een depressie.

Drie redenen om je aan te melden en mee te doen met de MIND Blue Monday Run:
1) Je zorgt voor meer begrip voor mensen die last hebben van somberheid en depressie.
2) Je haalt donaties op voor MIND om mensen met psychische klachten beter te ondersteunen.
3) Super voor je eigen (fysieke- én mentale gezondheid) om de buitenlucht te bewegen!

Kom je ook in actie tegen depressie en voor mentale gezondheid? www.bluemondayrun.nl

Zoek steun en praat erover. Dat helpt.

Een psychische aandoening kan iedereen overkomen. Het kan je overvallen in alle fases en momenten van je leven en een blijvend effect hebben op je gezondheid. Sta je wel eens stil bij hoe jij je voelt? Vaak verdwijnen gevoelens van somberheid of lusteloosheid vaak weer na korte tijd. Maar als deze klachten langer aanhouden je minder plezier ervaart in dagelijkse activiteiten kan er sprake zijn van een depressie.

Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is belangrijk om je emoties toe te laten in plaats van te negeren. Een belangrijke stap is om erover te praten. Een depressie is door anderen niet zo duidelijk te zien als een gebroken been. Als je praat over je problemen, kun je ze verwerken. Maar ook je familie en vrienden kunnen je ondersteunen. Als jij de mensen om je heen niets verteld over je gevoelens dan weten ze ook niet goed hoe zij ermee om moeten gaan. Praten kan zorgen voor begrip en een eerste stap zijn naar de juiste hulp!

Samen tegen depressie en voor mentale gezondheid

Als ik mij somber voel, kom ik het liefst niet meer van de bank af. Door een rondje te wandelen of hardlopen werk je aan je fysieke én mentale gezondheid. Bewegen is goed tegen somberheid en helpt bij depressie. Door even lekker naar buiten te gaan en te bewegen geef ik mijn humeur een flinke oppepper. Ik ga wel eens met tegenzin de deur uit, maar ik kom altijd met een goed gevoel weer thuis. Een rondje hardlopen lost natuurlijk niet je sores op, maar draagt wel bij aan je metnale gezondheid!

Tijdens de MIND Blue Monday Run kom ik in beweging vóór mentale gezondheid en om iedereen die worstelt met een depressie een hart onder de riem te steken. Ik hoop dat er meer begrip in onze samenleving komt voor mensen die last hebben van psychische problemen.

Donaties en inzet om psychische gezondheid bespreekbaar te maken zijn heel erg welkom en nodig, zeker nu. MIND wil dat iedereen die nu of in de toekomst te maken heeft met psychisch leed kan rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg. Alle donaties van de MIND Blue Monday Run worden ingezet om een psychisch gezonde samenleving te bereiken. De focus ligt hierbij op jongeren, omdat uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 jongeren depressieve klachten heeft, 1 op de 3 prestatiedruk ervaart en dat de vooroordelen rondom mentale problemen ook onder jongeren nog groot zijn. Bovendien ontstaat 75% van de psychische problemen vóór het 25e levensjaar.

Trek jij vandaag je hardloopschoenen aan?

Lees meer over de MIND Blue Monday Run

.

Stéfani gets fit
TAGS:,

«

»

Volg @stefani_getsfit