Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

De walvis wilde meer

De walvis wilde meer is een hartverwarmend verhaal over in de knoop zitten, geven in plaats van nemen en vriendschap. Diep, diep in de zee woont een walvis. Wilbert de walvis wordt elke ochtend wakker met een knagend gevoel in zijn buik. Het is net alsof er een groot gat zit. Hij heeft geen honger. Maar wat mist er dan? Om de leegte te vullen, gaat hij op zoek naar spullen. De mooiste schatten uit de diepzee, bijzondere dingen uit scheepswrakken. Maar al die spullen maken hem niet gelukkig. Wilbert moet iets vinden waar hij wél blij van wordt. Maar wat? Op een dag ziet Wilbert de walvis een mooi koraalrif. Zal hij daar vinden wat hij zoekt? Maar dan zet een dappere kleine krab hem aan het denken. Misschien kan hij het gat niet vullen met spullen verzamelen, maar juist door iets aan een ander te geven.

Hartverwarmend verhaal

Soms kun je uit boeken een wijze les halen. De walvis wilde meer is zo’n boek. Door gevoelens te benoemen, leren kinderen over zijn of haar gevoelens te praten. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die regelmatig worden voorgelezen zelf graag lezen en meer empathisch zijn. Ze kunnen zich beter in andere kinderen en situaties verplaatsen.

Dit boek heeft een prachtige boodschap en wijze les, maar ook de kwaliteit is goed. De illustraties zijn werkelijk prachtig. Echt iedere bladzijde is prachtig geïllustreerd. Mijn jongens bekijken op elke pagina de tekeningen heel uitgebreid. We speuren bijvoorbeeld naar de schildpad of visjes met zwarte strepen. Er is zoveel te zien aan schatten in de diepe zee. Mijn kinderen krijgen er geen genoeg van. Het boek is grotendeels geschreven in rijmvorm en het verhaal is mooi beschreven. De prachtige illustraties en het mooie verhaal met wijze les maken dit boek tot een echte aanrader. 

Rachel Bright en Jim Field zijn het duo achter dit boek. Eerder maakten zij prentenboeken als ‘Twee vechtende eekhoorntjes’, ‘De leeuw in de muis’ en ‘Laat maar los, Koala.’ Al hun prentenboeken zijn prachtig om te zien, op rijm en bevatten een wijze les. Andere boekreviews, kindvriendelijke hotspots en leuke producten vind je onder Kids.

Koop De walvis wilde meer bij je lokale boekhandel of via Bol.com

De walvis wilde meer
Rachel Bright & Jim Field
Gottmer
ISBN 9789025774257
2021

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo