Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Reviews

Een nieuwe keuken of renovatie?

keuken

Toen we ons huis kochten, wisten we het zeker: die keuken gaan we vervangen. Inmiddels wonen we al ruim zes jaar in ons huis en hebben we heel wat veranderingen aangebracht. Eerst hebben we onze zolder verbouwd en daarna de tuin. Nu is onze woonkamer met open keuken aan de beurt. Mijn man ziet een compleet nieuwe keuken voor zich, maar ik denk eerder aan een renovatie.

Maximale impact met een kleine ingreep

We leven in een consumptiemaatschappij waarin we makkelijk afscheid nemen van spullen en makkelijk iets nieuws kopen. Zonde om de keuken in zijn geheel te vervangen als dat niet nodig is. Met slechts een paar aanpassingen kun je je vertrouwde keuken een hele nieuwe look geven. Denk aan het vervangen van het werkblad of de deurgrepen keuken, verven van de keukenkastjes of het vernieuwen van je keukenapparatuur. Een deurgreep is onderdeel van het interieur. Zo doet een zwarte handgreep snel industrieel aan en ogen RVS handgrepen snel modern. Met alleen al het vervangen van je deurgrepen kun je verandering in stijl aanbrengen, bijvoorbeeld van antiek naar modern.

No beauty without color, ofwel; geen schoonheid zonder kleur. Gebruikelijk is de deurgreep met RVS-look of -afwerking; deze zie je terug in vrijwel elk huishouden en dus ook bij ons thuis. Maar ik vind dat een deurgreep gezien mag worden en mijn voorkeur gaat uit naar een zwarte deurgreep. De zwarte deurgreep geeft op subtiele manier een keuken of kast een stoer karakter.

Opknappen in plaats van vervangen

Een groot voordeel van een keuken renovatie vind ik dat het relatief snel kan. Bovendien verwacht ik dat het kostenplaatje lager uitvalt dan een gloednieuw exemplaar. Bovendien is het vervangen van de deurgrepen een eenvoudige klus die je met gemak zelf kunt doen. Zo heb je snel en goedkoop een andere look. Aangezien we een open keuken hebben, vind ik het belangrijk dat onze keuken qua stijl en uitstraling past bij onze woonkamer.

Meer reviews vind je onder Reviews.

Afbeelding: Pexels

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo