Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Dag drol

De grote reis van eten: van je mond tot in de wc én verder

‘Dag drol’ is een prentenboek van Floor Bal en Emanuel Wiemans over wat er met eten gebeurt als je het eet, helemaal tot in de wc en verder. Elke dag eet je en ga je naar de wc, maar wat gebeurt er eigenlijk met eten in je lijf? En wat gebeurt er in het riool? Mijn jongste kleuter heeft het antwoord. ‘Het gaat helemaal naar je tenen, mama, verder kan het niet. Je tenen zijn dan een soort parkeerplaats.’ Ik geniet echt van die kleuterpraat. ‘Dag drol’ legt de weg van de spijsvertering op een leuke manier uit aan mijn nieuwsgierige kleuters.

Onderbroekenlol

‘Dag drol’, alleen de titel van het boek is al grappig. Mijn kleuters zitten duidelijk middenin de poep- en plasfase. Er is geen grotere pret dan onderbroekenlol en de poep- en plasliedjes vliegen om mijn oren. Vergeet vooral de scheetjes niet, hilarisch vinden ze dat. Alleen maar verbieden werkt niet. Daarom probeer ik goed uit te leggen waarom we geen vieze woorden gebruiken. Af en toe thuis lekker gek doen, is natuurlijk helemaal niet erg. En soms helpt het juist om er niet teveel aandacht aan te schenken en niet tegen in te gaan, maar een beetje mee te doen. Als de jongens bijvoorbeeld flink aan het treuzelen zijn om zich klaar te maken voor school zeg ik ‘Kom jongens, we gaan nu even die scheetjes van schoenen aantrekken.’ Je wilt niet weten hoe snel ze hun schoenen aan hebben. 

Door boekjes te lezen over poep en plas kun je laten zien dat het heel normale dingen zijn. We eten en poepen namelijk elke dag. ‘Dag drol’ is op een spelenderwijze heel leerzaam. Het verhaal is op een toegankelijke manier geschreven en de nieuwsgierigheid van mijn jongens wordt op een leuke manier beantwoord. De illustraties zijn mooi, sprekend en verhelderend. Mijn kinderen tellen de tanden en kiezen in de mond en volgen met hun vingers de weg van het eten naar de maag, door de darmen en de rioolbuizen tot aan de zee. Willen je kinderen weten welke weg het eten aflegt in je lichaam en waar je poep heen gaat als je de wc doortrekt? Kijk dan eens in dit boek.

Je kunt ‘Dag drol’ bij je lokale boekhandel kopen of bij o.a. de webshop van Gottmer

Ben je benieuwd naar andere leuke boeken, hotspots en producten voor kinderen? Neem dan een kijkje bij Kids.

Dag drol – Floor Bal  & Emanuel Wiemans – Gottmer – ISBN 978 90 257 7414 1

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo