Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Help, ik val niet af!

Help ik val niet af! Wist je dat 54 procent van de Nederlandse vrouwen een dieet volgt, maar 90 procent er niet in slaagt om blijvend af te vallen? Sterker nog, 30 procent weegt na een tijdje zelfs meer dan voor ze met het dieet begon. Hormoonexpert Vivian Reijs komt je met dit boek te hulp. In ‘Help, ik val niet af!’ legt Vivian op een duidelijke en heldere manier uit hoe je hormonen invloed hebben op je gewicht, huid, ogen, energie en humeur. Deze kennis vult ze aan met gezondere en lekkere recepten om je het goede spoor op te zetten.

De afgelopen tien jaar heeft Vivian veel onderzoek gedaan om het vrouwenlichaam, en vooral het hormonale stelsel, goed te begrijpen. Volgens haar is de meest voorkomende oorzaak van overgewicht een ‘chaos’ van hormonen waardoor het lichaam niet overgaat tot vetverbranding. Onze hormoonhuishouding is een complex systeem. Als we één of meerdere onderdelen niet op orde hebben, dan stort je hormoonhuishouding als een kaartenhuis in elkaar. Hormonen die uit balans zijn kunnen veel verschillende klachten veroorzaken, zoals huidproblemen, afwijkende menstruatie, het vasthouden van vocht, haaruitval en broze nagels en migraine.

Vrouwen en hun gewicht

Vivian legt in ‘Help ik val niet af’ uit hoe het allemaal in elkaar zit en wat je zelf kunt doen om een hormonale chaos in je lijf weer in balans te krijgen. Dagelijks begeleidt Vivian cliënten waarbij ze heeft gemerkt dat afvallen vanzelf gaat als je je hormonen in balans brengt. Met dit boek krijg je antwoorden op de vragen als: Wat bepaalt mijn gewicht? Waarom val ik niet af en wat heeft mijn gewicht met mijn hormonen te maken? Je ontdekt hoe je hormonen ervoor kunnen zorgen dat je niet afvalt en Vivian helpt je met haar VIV-methode om weer grip te krijgen op je gewicht.

VIV-methode

In Help, ik val niet af deelt Vivian haar eigen unieke ‘VIV’ methode. Ze heeft deze methode ontwikkeld door leefstijl aanpassingen, de juiste voeding en suppletie, een mindset shift, onbewuste patronen te doorbreken en vele biohacks toe te passen. Aan de hand van acht voedingsadviezen legt ze de basis uit van haar methode. Volgens Vivian is het een mengelmoes van low carb, intermittent fasting, keto en veel groenten. Ze geeft veel tips en voorbeelden, zoals goede en minder goede voedingscombinaties.

Gezond worden om af te kunnen vallen

Vivian geeft ontzettend veel informatie en de kennis die je met dit boek opdoet, is dan ook omvangrijk. Het is echter heel toegankelijk geschreven, persoonlijk en goed leesbaar. Vivian adviseert om het boek van voren naar achteren te lezen. Help, ik val niet af is best een dikke pil en ik lees het dan ook zeker niet in één keer uit. Soms lees ik stukjes nog een keer om echt door te laten dringen wat er staat. De opmaak van het boek is prachtig en straalt rust uit. De foto’s van Vivian maken het persoonlijk. Ik heb al veel gelezen over het aanpassen van je leefstijl. Toch is Help, ik val niet af een mooie aanvulling op de boeken die ik al heb, omdat Vivian duidelijk uitlegt hoe je hormoonhuishouding in elkaar zit, hoe belangrijk je hormoonbalans is en krijg je tools om zelf aan de slag te gaan.

Niet eerder heb ik me zo verdiept in mijn hormoonhuishouding en het belang van een stabiele bloedsuikerspiegel. Als je hormonen in balans zijn, gaat afvallen vanzelf, aldus Vivian. Wat ik niet eerder besefte is dat afvallen ook wordt bepaald door hormonen. En dat er zeker tien hormonale oorzaken kunnen zijn waarom je niet zo lekker in je vel zit. Vivian vertelt het je allemaal in haar boek. Naast veel informatie deelt Vivian ook lekkere recepten voor ontbijt, lunch en diner. De gerechten zien er prachtig uit en de bereidingstijd is vaak niet meer dan tien tot twintig minuten. Het is een mooi boek om meer kennis op te doen, zodat je zelf aan de slag kunt met je gezondheid. Mooiste quote uit dit boek: ‘Je hoeft niet per se af te vallen om gezond te worden, je wilt eerst gezond worden om af te kunnen vallen.’

‘Door Vivians adviezen op te volgen, voel je je niet alleen snel jonger en energieker, maar kun je ook op een plezierige manier tot een goed gewicht komen.’

Lieneke van de Griendt, huisarts

Je koopt ‘Help, ik val niet af’ bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Onder Boeken vind je andere boekreviews die ik heb geschreven. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Help, ik val niet af
Vivian Reijs
Kosmos Uitgevers
EAN 9789021579955
april 2021

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo