Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Events / Hardlopen / Sport

Zandvoort Kids Circuit Run 2022

Een kinderdroom die uitkomt: met volle snelheid rennen over een écht Formule 1 circuit: Circuit Zandvoort! Toen ik de Kids Circuit Run in Zandvoort voorbij zag komen, twijfelde ik geen moment om mijn jongens in te schrijven. Mijn kleine Max Verstappen fans keken er al weken naar uit en zondag 27 maart 2022 was het dan eindelijk zover.

Lees ook: Vijf kilometer hardlopen

Starten vanuit Pole Position

Bij de inschrijving hebben we meteen een parkeerkaart gekocht. Aanrader, want bij aankomst kunnen we meteen doorrijden. De auto parkeren we op parkeervlak A, vanwaar we het circuit al zien liggen. We zijn lekker op tijd en overal kun je wat lekkers te drinken of eten afhalen. Ook de toiletvoorzieningen zijn goed geregeld. De Kids Circuit Run is verdeeld in twee afstanden van 900 meter (4 t/m 7 jaar) en 2,6 kilometer (8 t/m 12 jaar). Ouders van kinderen in de jongste leeftijdsklasse mogen meelopen. En dat vind ik natuurlijk best gaaf!

De startnummers hebben verschillende kleuren. Wij verzamelen bij het groene startvlak. Voordat we beginnen, worden de benen losgeschut tijdens een warming-up. Om 10.40 uur klinkt het startschot voor de kleinste sportievelingen. De run start vanuit de Pitstraat, waar normaal de raceauto’s van start gaan. Daarna rennen we door de scherpe Tarzanbosch en over de Hunzerug. Onderweg komen we een paar raceauto’s tegen en we een DJ zorgt voor toffe muziek.

Max Verstappen is er niets bij

Mijn jongste zoon gaat er als een speer vandoor. Hij heeft de smaak te pakken en haalt al slalommend andere kinderen en ouders in. Ik kon hem niet meer bijhouden. ‘Ik ben sneller dan Max Verstappen, mama’. Bij de finish laten we ons afvlaggen, krijgen we sportwater en een lekkere kruidkoek, maar ook de felbegeerde medaille.

De Kids Circuit Run was ontzettend geslaagd, een onvergetelijk feest en bovendien laagdrempelige manier om kinderen te laten proeven aan een echte hardloopwedstrijd. Het is extra speciaal om met je naam op jouw startnummer over een racecircuit te lopen. We hadden ook prachtig weer wat het natuurlijk extra leuk maakte. Na afloop van de wedstrijd hebben we wat op het strand gegeten. In de auto naar huis zeiden de jongens allebei: Volgend jaar weer!

Lees alles over de Kids Circuit Run op Zandvoortcircuit.nl

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo