Zoeken...
TOP
Eetdagboek Food

Eetdagboek week 11

Mijn eetdagboek week 11 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Dieetadvies

Als ik de kinderen ophaal bij mijn ouders rond lunchtijd staat er een heerlijke waldorfsalade voor me klaar. ‘Ik blijf al drie dagen hangen op de 84 kg en ik heb als lunch alleen een krentenbol en een beschuit gegeten. Straks gaan we flink wandelen, want er moet toch wat gebeuren.’ Mijn moeder wil graag een paar kilo kwijt en ik weet hoe frustrerend het is om stil te blijven staan op de weegschaal. Vooral als je zo je best doet om af te vallen. Afvallen betekent heel simpel gezegd, dat je meer calorieën verbrandt dan dat je eet. Aangezien mijn moeder sportief is en met gemak aan haar dagelijkse 10.000 stappen komt, komt het aan op haar eetpatroon.

Een krentenbol is geen lunchen mam, zeg ik. Misschien had je beter zelf ook een flinke kom waldorfsalade met noten en gedroogde abrikozen kunnen eten. Ook al heb ik veel kennis opgedaan over gezonde voeding, ik ben geen voedingsdeskundige en kan mijn moeder dus niet professioneel advies geven. Daarom heb ik mijn moeder gevraagd om een eetdagboek bij te houden en hulp in te schakelen van een diëtist. Hij of zij geeft persoonlijke begeleiding en houdt in de gaten of je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Via de website van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten vind je een erkende diëtist bij jou in de buurt. Wist je dat dieetadvies gedeeltelijk wordt gedekt door de basisverzekering van alle zorgverzekeraars? Je krijgt een vergoeding voor de eerste drie behandeluren per kalenderjaar.

Maandag

Ontbijt: havermoutpap met frambozen, kokos, chiazaad en amandelschaafsel
Tussendoor: twee stukken bananenbrood met proteïncream cocos crisp (Foodspring) en walnoten
Lunch: twee geroosterde boterhammen met lijnzaad (Tastybasics) met sandwichspread en tomaatjes
Tussendoor: brownie (Foodspring) met aardbeien, hazelnoten (Kazidomi) en witte chocoladesaus
Avondeten: gewokte spinazie met een spinaziekaasburger en frietjes uit de aerofryer
Tussendoor: vier dadels met pure chocolade en amandelen

Dinsdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met kiwi, dadelstroop (Nakheel Alya) en sprinkles
Tussendoor: koek met walnoten (Kookie Cat – besteld bij Kazidomi)
Lunch: gemengde salade met komkommer, tomaat 0% balsamicodressing en noten,pitten,zaden mix (Kazidomi) met een vegetarische samosa
Tussendoor: pure chocolade met pecannoten (LoveChock – besteld bij Kazidomi)
Avondeten: bloemkoolrijst, rode biet, champignons, witte kaas, 0% balsamico dressing, walnoten (Kazidomi) en een spinaziekaasburger uit de aerofryer
Tussendoor: handje biggetjes snoepjes en een zakje proteïne chips sour cream

Woensdag

Ontbijt: vanille yoghurt met kiwi, aardbeien, crunchy fruits (Foodspring) en muesli choco en noten (Tastybasics)
Tussendoor: notenreep en twee dadelballetjes met kokos (Nakheel Alya)
Lunch: waldorfsalade
Tussendoor: eierkoek en een cracker met chocoladepasta en hagelslag (Chockers)
Avondeten: risotto met champignons en courgette
Tussendoor: vegan snoepbiggetjes, 2x suikervrije lollies en chocolade

Donderdag

Ontbijt: twee plakken bananenbrood met proteïncream cocos crisp (Foodspring)
Tussendoor: mango kardemom cake
Lunch: spinaziesalade met gemengde salade, rode biet, witte kaas, 0% balsamico dressing, witte druiven en pittenmix (Kazidomi)
Tussendoor: handje vegan snoepbiggetjes
Avondeten: twee pitabroodjes met geraspte wortel en vegan nuggets uit de aerofryer

Vrijdag

Ontbijt: twee plakken mango kardemom cake met verse mango
Lunch: twee crackers meerzaden (Tastybasics) met sandwichspread gele paprika, proteïncream cocos crisp (Foodspring) en schuddebuikjes
Avondeten: groentelasagne
Tussendoor: 3 chocolade dadels

Zaterdag

Ontbijt: twee plakken mango kardemom cake
Tussendoor: vers gemengd fruit en een koekreep met citroen en kokos
Lunch: preisoep met aardappel en twee sneden maisbrood
Tussendoor: wortels met bieslookspread light, handje chips
Avondeten: pizza Edge met o.a. spinazie en geitenkaas (Edge Woerden)
Tussendoor: suikervrije lollie en snoepjes

Zondag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met appel, amandelschaafsel en dadelstroop (Nakheel Alya)
Tussendoor: twee chocolaatjes
Lunch: twee meerzaden crackers (Tastybasics) met proteïncream cocos crisp (Foodspring) en hazelnoten (Kazidomi) en een half Brabants worstenbroodje
Tussendoor: zakje SnackaJacks sour cream and chive en drie dadels met chocolade (Nakheel Alya) en twee handjes paprika chips
Avondeten: wraps met vegetarische groentemix
Tussendoor: drie dadels met chocolade en een handje vegan snoep

Meten is weten

Mijn gewicht én vetpercentage is gelijk gebleven. Hieronder deel ik mijn Fitbit weekrapportage.

Ben je benieuwd naar andere eetdagboeken en/of recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Wil je weten waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit