Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Skaten / Sport

Fitness skating

Wat beleef ik toch een plezier aan skaten! Het is niet alleen een leuke manier om te bewegen, maar het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Niet gek dat skaten steeds populairder lijkt te worden. Een rondje skaten is een fijne manier om je hoofd leeg te maken en alle drukte van de dag even te vergeten. Door regelmatig te skaten zal je conditie versterken. Je krijgt niet alleen meer uithoudingsvermogen, maar ook meer spierkracht. Door de vloeiende bewegingen die je maakt, is het minder belastend voor je lijf dan bijvoorbeeld hardlopen. En uiteraard is vet verbranden een mooie bijkomstigheid.

Fitness

Door fitness skating gaat je hartslag omhoog en werk je je in het zweet terwijl je een leuk tochtje door de buurt maakt. Vergis je niet, skaten is een zware sport. Je traint je benen, billen en buikspieren. Zo gebruik je je beenspieren om af te zetten en in gehurkte houding train je daarnaast ook je bilspieren. Je buikspieren gebruik je om in evenwicht te blijven tijdens het skaten. Behalve meters maken met leuke tochtjes door de buurt kun je ook een work out doen op skates. In onderstaande video laat ik je zien welke fitnessoefeningen je kunt doen.

Net als bij andere sporten geldt dat goed materiaal je fitness skating workout ten goede komt. Uiteraard raad ik je aan om goede bescherming te dragen. Of je voor een snel rondje in de buurt gaat of lange marathonafstanden doet, een paar Fitness inline skates zijn een prima keuze. De meeste mannen zullen deze skates niet willen hebben, maar ik vind deze Powerslide Argon 100 in mijn lievelingskleur roze hélémaal geweldig. Deze skate heeft een sportieve stijl, veel comfort en een uitstekende kwaliteit. De 100 mm wielen zorgen ervoor dat je snel vaart kunt maken en dit langere tijd kunt vasthouden. Heb jij nog skeelers liggen met 5 wielen? Tegenwoordig hebben de populairste skates drie grote wielen. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee: minder trilling op slecht wegdek, ze gaan langer mee, rijden soepeler en je rolt langer na een afzet. Je kunt simpelweg sneller skaten.

Dare to be bold

Tip: In ‘Fit op Skates‘ deel ik mijn aankoopervaring bij Onlineskateshop.nl en deel ik welke bescherming ik graag draag. Wist je dat er in het Groene Hart leuke skateroutes zijn? Je vindt al mijn blogs over skaten en schaatsen terug onder Skaten. Op eigen kracht veranderde ik van ‘couch potato’ in een ‘fitmom’. Ik deel mijn verhaal om jou te inspireren om bewustere keuzes te maken en zo gezonder én gelukkiger door het leven te gaan. Volg je me op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo