Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

CBD-olie van Primal Health

Doe mij maar puur natuur. Ik geloof in de kracht van wat moeder aarde te bieden heeft. Daarom probeer ik zo natuurlijk mogelijk te eten. Met een gevarieerd eetpatroon kun je naar mijn idee alle vitamines en mineralen binnenkrijgen die je nodig hebt. Toch kan het geen kwaad om je gezonde voedingspatroon te ondersteunen met natuurlijke voedingssupplementen om optimaal voor jezelf te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan vitamine d. Uit recent bloedonderzoek bleek dat ik, ondanks mijn gezonde voedingspatroon en het feit dat ik iedere dag minimaal een half uur naar buiten ga, een vitamine d tekort heb.

Gezond leven komt gelukkig steeds meer op de agenda te staan. Ook de overheid zet zich in met bewustwordingscampagnes en preventiemaatregelen. Uit onderzoek blijkt dat kleine veranderingen in leefstijl al positieve effecten kunnen hebben op je gezondheid. Als je bijvoorbeeld te zwaar bent, dan heeft 5% gewichtsverlies al een positief effect op je immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar bent voor virussen.

Wat is CBD?

Voedingssupplementen ondersteunen een gezonde en gebalanceerde leefstijl. Je kunt ze dagelijks gebruiken, of je nu jong of oud, wandelaar of fanatieke sporter bent. Voedingssupplementen zijn er in allerlei soorten en maten. Het is dus belangrijk om je goed te (laten) informeren voordat je supplementen gaat gebruiken. Zo zijn er veel voedingssupplementen die naast natuurlijke ingrediënten ook synthetische stoffen bevatten.

Van Ramon Thijssen, één van de gezichten achter Primal Health Cbd health shop kreeg ik de vraag of ik bekend was met CBD. Om eerlijk te zijn, had ik er nog nooit van gehoord, maar ik was wel nieuwsgierig wat het is en wat het eigenlijk doet. CBD staat voor cannabidiol. Het is één van de vele stoffen die van nature alleen in de hennepplant voorkomt. Ik zie je denken: hennep, dat is toch wiet? Is dat wel veilig? Hennepplanten en wietplanten zijn niet dezelfde planten, maar komen wel uit dezelfde ‘familie’. Het grootste én belangrijkste verschil is dat hennepplanten veel CBD bevatten en geen of nauwelijks THC (wiet). CBD-olie is in Nederland volledig legaal te koop. CBD is niet verslavend en bevat geen geestverruimende stof. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je high wordt. Maar wat doet CBD dan eigenlijk wel?

Gezondheidsvoordelen

Hennep bevat van nature de essentiële mineralen (calcium, ijzer, koper, magnesium, zink, natrium) en vitamine (E, B1, B2, B6, K1). De CBD-olie kan ondersteuning bieden bij veel lichamelijke en geestelijke klachten. Het is dan ook een breed inzetbaar product. Denk aan stressgerelateerde klachten, in- of doorslaapproblemen, stemmingswisselingen, neerslachtigheid en diverse pijnklachten. Er zijn echter nog geen wetenschappelijke aanwijzingen dat de olie aandoeningen geneest, maar het kan wel helpen om klachten te verminderen. Volgens Primal Health helpt het gebruik van de full-spectrum olie het lichaam terug te keren naar haar natuurlijke balans. Zo kun je de olie gebruiken als je een gebrek ervaart aan focus, moeite hebt met slapen of als je weerstand wel een boost kan gebruiken.

Wist je dat CBD olie erg geliefd is onder sporters, omdat het herstel van spieren en spieropbouw extra ondersteunt?

Hoe gebruik je CBD?

CBD-olie wordt verkocht in verschillende concentraties waarvan olie met een concentratie van 5% het meest wordt gebruikt. Koop de CBD-olie via een betrouwbare bron, zodat je zeker weet dat je product veilig is om te gebruiken. De leveranciers van Primal Health zijn gecertificeerd en verrichten diverse kwaliteitscontroles om de kwaliteit van producten te waarborgen. De producten worden ook extern door gecertificeerde partijen getest en elke geproduceerde batch is voorzien van een kwaliteitscertificaat. Er is dus controle van kweek tot het eindproduct. Aangezien iedereen anders reageert, is het in eerste instantie een kwestie van uitproberen. Mocht je medicatie gebruiken, is het natuurlijk aan te raden om gebruik van CBD-olie met je huisarts te bespreken.

Om het juiste effect te bewerkstelligen wordt geadviseerd om de CBD-olie niet slechts een paar keer in te nemen, maar juist met regelmaat voor een langere periode. Primal Health adviseert maximaal drie keer vijf druppels per dag. Bijvoorbeeld in de ochtend én de avond. Het flesje CBD-olie van Primal Health wordt geleverd met een pipet. Heel handig, want zo kun je eenvoudig het aantal druppels afmeten. De druppels kun je direct onder je tong druppelen of innemen met een theelepel. De smaak van de CBD olie is mild, licht notig met een zoete smaak. Mocht je de smaak niet lekker vinden is het natuurlijk ook mogelijk om de olie met voeding te mengen. Het is een kwestie van uitproberen eigenlijk.

Primal Health biedt supplementen aan die bestaan uit natuurlijke ingrediënten van de beste gecertificeerde kwaliteit uit Europa en met de hoogste effectiviteit. Wat ik tof vind, is dat niet alleen de supplementen vegan-friendly zijn, maar dat er ook aandacht is voor duurzame en recyclebare verpakking en dat wordt gebruikt waar dat (voor de houdbaarheid) ook mogelijk is. Wil je meer weten wat Primal Health voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje op de website. Onder ‘Veelgestelde vragen’ vind je meer informatie over CBD en andere natuurlijke ontstekingsremmers. Wil je meer weten over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Wil je weten waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoudt, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Primal Health | www.primalhealth.nl | Deze blog bevat producten die ik van Primal Health heb ontvangen.

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo