Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Schijf voor jouw lijf

Elk mens is uniek. Iedereen leeft, eet en beweegt anders. Hierdoor is ook de voedingsbehoefte voor iedereen anders. Het Kenniscentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) heeft daarom de ‘Schijf voor jouw lijf’ in het leven geroepen met adviezen die rekening houden met wie jij bent, hoe jij leeft en wat jij doet om gezond te blijven.

Voedingssupplementen

Vitamines en mineralen zijn voor iedereen belangrijk. Ze zijn nodig voor je gezondheid: voor je weerstand, voor groei en voor het functioneren van je lichaam. Ons lichaam kan zelf, op enkele uitzonderingen na, geen vitamines en mineralen aanmaken. We moeten ze via onze voeding binnenkrijgen. Daarom is gezonde voeding met voldoende groente en fruit zo belangrijk.

Maar de behoefte aan vitamines en mineralen verschilt per persoon. Zo kan jouw persoonlijke behoefte aan vitamines en mineralen kan hoger zijn dan gemiddeld. Ook met een voedingspatroon met veel groente en fruit kan de inname van vitamines en mineralen te laag zijn. Voor de Nederlandse Gezondheidsraad is dit reden om aan pasgeboren baby’s, kinderen, ouderen, zwangere vrouwen, veganisten, mensen met een getinte huid en mensen die nauwelijks in de zon komen, extra vitamines te adviseren. Denk maar aan foliumzuur als je in verwachting bent of vitamine D in de wintermaanden. Voedingssupplementen kunnen dan een nuttige aanvulling zijn.

Omdat iedereen anders is

Supplementen zijn er als je wat extra nodig hebt. Welke extra hangt af van wie je bent, hoe je eet en hoe je leeft. Om de juiste informatie te krijgen, vind je op de website van het IVG de ‘Schijf voor jouw lijf’. Deze schijf biedt jou inzicht in je persoonlijke situatie en de meerwaarde die voedingssupplementen hierin kunnen bieden. Je krijgt inzicht in nuttige aanvullingen in specifieke situaties, bijvoorbeeld bij stress, tijdens een zwangerschap, bij medicijngebruik, tijdens de overgang of als je fanatiek aan sport doet. In elk van deze situaties vraagt je lichaam om andere voedingsstoffen. De Schijf voor jouw Lijf is dus ontwikkeld om in specifieke situaties passende adviezen te geven. Gewoon, omdat iedereen nu eenmaal anders is.

Ga snel naar de Schijf voor je Lijf

De website van het IVG biedt voor elke leeftijd en bij iedere leefstijl heldere en betrouwbare informatie over het gebruik van voedingssupplementen.

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo