Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk

Carrièreswitch

Ik was kandidaat-notaris, nu ben ik gelukkig!

Minder salaris, maar een gelukkiger leven! Jaren geleden heb ik een enorme carrièreswitch gemaakt. Na de middelbare school ben ik rechten gaan studeren. Eigenlijk had ik een secretaresse opleiding willen volgen bij Schoevers College. Dat kon altijd nog, aldus mijn ouders. In mijn eindexamen jaar bleef ik zitten. Mijn zelfvertrouwen was ver te zoeken en angst om te falen nam toe. Eén jaar later slaagde ik alsnog voor mijn eindexamen. Ik kon me wel vinden in het advies van mijn ouders en begon vol goede moed aan de universitaire opleiding.

Studeren

Dat ik voor notarieel recht koos, was niet vreemd. Mijn vader had een eigen onderneming en van jongs af aan werden juridische vraagstukken aan de eettafel besproken. Maar de studie ging me niet makkelijk af, ik moest hard leren om goed mee te kunnen komen. Daarnaast ben ik ook nog eens een enorme streber, die graag goed presteert. Een 6 zag ik als een onvoldoende. Wat ik me destijds niet goed realiseerde, is dat ik de studie niet écht leuk vond. Daarom kostte het mij zoveel energie.

Ik heb me door de opleiding heen moeten vechten en ik heb meerdere malen de handdoek in de ring willen gooien. Maar ik deed wat ik dacht, dat er van mij werd verwacht: mijn studie afronden. Wat was ik blij en opgelucht toen ik éindelijk mijn studie had afgerond en aan het werk ging. Niet meer dagenlang met mijn neus in de boeken, geen tentamenstress meer, maar gewoon lekker aan het werk.

Aan het werk

Dat viel tegen. Ook in mijn werk werd in geconfronteerd met blijvend studeren als belangrijk onderdeel van mijn werk. Als kandidaat-notaris moet je, naast je werk, ook nog een driejarige beroepsopleiding volgen. Ook moest ik weer tentamens doen en was ik veel vrije tijd kwijt aan studeren. Op mijn werk vond ik het leuker om de juridische overeenkomsten op te maken dan de juridische vraagstukken uit te zoeken, wat eigenlijk werd verwacht van een kandidaat-notaris. Eigenlijk wist ik heel goed waar mijn hart lag, maar ik vond het zo ontzettend moeilijk om toe te geven dat ik niet op mijn plek zat. Ik was bang om mensen om me heen teleur te stellen en voor de reacties van anderen. De angst won het twee jaar lang van mijn zelfvertrouwen en moed om te kiezen voor mijn eigen geluk.

Have the courage to follow your heart and intiution. They know what you truly want to become.

Volg je hart, dat klopt

Huilend zat ik tussen de middag op een bankje in het park. Zo ver had ik het laten komen. Ik was niet gelukkig, maar het lukte me niet op eigen kracht om de knoop door te hakken. Daarom heb ik hulp gezocht. Door gesprekken met een psycholoog kreeg ik zelfvertrouwen en moed om voor mezelf op te komen en te doen waar ik blij van word.

Naast mijn werk deed ik een deeltijd opleiding bij Schoevers College en binnen no-time had ik een leuke baan gevonden als secretaresse. Ook ging ik minder werken, zodat ik wat meer vrije tijd zou hebben. Mijn geluk kon niet op. Met groot plezier fietste ik elke dag naar mijn werk, waar ik de hele dag kon doen wat ik leuk vond. Ik bloeide op en zat veel lekkerder in mijn vel. Nog steeds vind ik het heerlijk om de hele dag te organiseren. Ik word oprecht blij van mijn werk en krijg er juist energie van.

Geen spijt

Spijt van mijn studie heb ik niet. Zoals mijn ouders al zeiden, mijn opleiding is nooit weggegooid. Het heeft me ook veel gebracht. Ik had wel moediger willen zijn, wat meer zelfvertrouwen en zelfliefde willen hebben om voor mezelf op te komen en regie te nemen over mijn eigen leven. Ik had eerder en beter naar mezelf willen luisteren. Je eigen gevoel is en blijft een onfeilbare raadgever. Omstandigheden veranderen, maar je verandert en groeit ook als persoon. Wat ooit een goede keuze was, hoeft nu niet meer zo te zijn. Je kunt altijd weer nieuwe keuzes maken. Het heeft een tijd geduurd, maar ik heb wel actie ondernomen.

Natuurlijk heeft mijn keuze financiële gevolgen gehad. Een secretaresse en een kandidaat-notaris verdienen nu eenmaal niet hetzelfde salaris. Ook het besluit om minder uren te maken, hakt er financieel in. Maar maakt geld gelukkig? Uit recent onderzoek blijkt dat ruim de meerderheid van de Nederlanders in loondienst de voorkeur geeft aan veel vrije tijd dan aan inkomen. Ik heb financieel ingeleverd, maar mijn geluk kan niet op. Ik ga met plezier naar mijn werk én geniet van mijn vrije tijd.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo