Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Producten / Reviews

Brood bakken

‘Mama, ik wil zo graag brood bakken met jou’. Na een heerlijke wandeling door het bos duik ik samen met mijn zoon de keuken in. Zelf brood bakken is niet alleen leuk om te doen, maar ook super eenvoudig met behulp van de beste broodbakmachine van DOMO. Deze broodbakmachine heeft een dozijn aan programma’s, waaronder voor wit, bruin en volkoren broden en je kunt voor verschillende groottes (in gewicht) kiezen.

Aan de slag

De bakvorm haal ik uit de machine door deze een kwartslag in tegenwijzerzin te draaien en omhoog te trekken. De kneedhaak plaats ik op de as in de bakvorm. De belangrijkste factoren voor het bakken van een geslaagd brood zijn de kwaliteit, de versheid en het correct afwegen van de ingrediënten. Ons eerste brood bakten we van de biologische Proteïne broodmix van Smaakt. Deze broodmix is rijk aan gezonde voedingsstoffen en zonder chemische toevoegingen. Mijn zoon meet de amandelmelk af, terwijl ik de bakpoeder pak. Alle ingrediënten doen we in de bakvorm, waarna ik deze weer in de bakmachine plaats. Ik twijfel even: hoeven we verder écht niets te doen? Maar dan sluik ik de deksel in afwachting wat er gaat gebeuren.

Naast de keuze voor het bakprogramma kun je ook kiezen voor de kleur van de korst (licht, medium en donker) en stel je de grootte van het brood in (500 gram, 750 gram of 1000 gram). Vervolgens gaat het bakprogramma starten door middel van een druk op knop. De dubbele punt in de baktijd op de display gaat knipperen. Zo weet je dat het programma gestart is.

Vervolgens is het een kwestie van wachten, want de automatische Broodbakmachine van DOMO doet eigenlijk al het werk. Tijdens het kneedproces zijn we nieuwsgierig en kijken we even of het deeg goed is. We openen de deksel en raken de bovenkant van de deegbal even aan met onze vingers. Het voelt glad en elastisch. Tijdens het rijzen van het brood is het niet aan te raden om de deksel te openen, omdat het brood hierdoor kan inzakken.

Een dozijn programma’s en legio functies

Daarna neem ik de handleiding door en verbaas ik me over de uitgebreide functies van deze machine. Zo kun je eenvoudig extra ingrediënten toevoegen via een verdeler in de deksel, maar je kunt er ook voor kiezen om het apparaat zodanig te programmeren dat je brood klaar is op een gewenst tijdstip. Het lijkt me heerlijk om zoet brood uit te proberen, maar het is ook mogelijk om alleen deeg te laten kneden, bijvoorbeeld voor een pizzabodem. Ik sta te popelen om alles uit te proberen en te experimenteren.

De machine piept en zo weten we dat het brood klaar is. Met ovenhandschoenen haal ik de bakvorm uit de broodbakmachine. Het brood laat ik nog zo’n 10 tot 15 minuten afkoelen in de bakvorm. Vervolgens houd ik de bakvorm omgekeerd boven het aanrecht en schud ik het brood lichtjes uit de vorm.

Mijn tweede eigen gebakken brood maakte ik tijdens de verbouwing van onze keuken. Het meeste werk doet de broodbakmachine dus het is slechts aan mij om de ingrediënten te verzamelen. Ik gebruik een recept voor speltbrood uit het receptenboekje van DOMO. De geur die zich verspreid tijdens het bakken is heerlijk. Ik zou willen dat ik je het via je beeldscherm kon laten ruiken. Het brood ruikt niet alleen lekker, het smaakt heerlijk en ziet er ook nog eens zo mooi uit. Alle complimenten naar die prachtige bakmachine!

Het is zo leuk om je eigen brood samen te stellen. Met dit automatische apparaat heb je er geen omkijken naar en je kunt veel kanten op. Dit maakt het aantrekkelijk om regelmatig onze eigen broden te bakken.

Bestel de automatische broodbakmachine van DOMO eenvoudig bij Bol.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo