Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Overig / Producten / Reviews / Sport

Bootcamp in a Box

Jezelf lekker in het zweet werken, gewoon thuis, in de tuin of in een park. En daarna even bijtanken met een lekkere proteïnereep en/of vitaminedrankje. Met Bootcamp in a Box is er geen excuus meer en kun je direct aan de slag!

Wat is bootcamp?

Bootcamp is een training in de buitenlucht, waarbij gewerkt wordt aan je uithoudingsvermogen, kracht, figuur en souplesse. Denk aan hardlopen, intervaltraining en specifieke fitnessoefeningen zonder inzet van extra apparaten. Op elk niveau kun je bootcampen, want je bepaalt namelijk zelf hoe intensief je de training maakt. Wil je niet afhankelijk zijn van een groep en trainen op een moment dat het jou uitkomt? Dan is de Bootcamp in a Box iets voor jou.

If it doesn’t challenge you, it won’t change you

Bouw je eigen circuit

Met Bootcamp in a Box kun je meteen aan de slag, gewoon thuis, in de tuin of in een park. Je ontvangt een complete set met circuit- en oefenkaarten, allerlei attributen en een sporttasje. Daarnaast zit er een aantal lekkere producten bij om voor, tijdens of na je oefeningen te snacken! Je ontvangt 28 circuit- en oefenkaarten waarop elke oefening duidelijk staat uitgelegd. De vier circuits zijn op vier verschillende niveaus van soft tot hell. Je kiest een circuitkaart en daarna de bijpassende kaarten met de oefeningen. Op de oefenkaarten staat precies beschreven hoe je alle oefeningen uitvoert. En als je er toch niet uitkomt, dan kun je met de QR-code op de kaart instructievideo’s bekijken op YouTube. Door zelf een selectie oefenkaarten uit de set te pakken, maak je je eigen circuit! In de box zitten de volgende attributen: een springtouw, een moVes weerstandsband en vier markeringshoedjes.

It always seems impossible until it’s done

Aan de slag

“Circuit soft tot hell, waarmee gaan we beginnen?” Samen met een vriendin probeerde ik de Bootcamp in a Box uit. We besloten voor medium te gaan. Het circuit begint met een warming up, daarna volgt een blok met oefeningen die je vier tot zes keer kunt herhalen en ter afsluiting een cooling down. Bij de oefeningen staat genoteerd hoeveel seconden je de oefening uit moeten voeren. Het is dus fijn om je telefoon met timer bij de hand te hebben.

We gaan energiek van start. De afgelopen weken hebben we minder krachttraining gedaan dan normaalgesproken en dat merken we. Het medium circuit in vier rondes biedt ons al voldoende uitdaging, vooral de push ups. Na het circuit voegen we nog een aantal extra oefeningen aan onze training toe. We trekken om de beurt blind een kaart met een oefening. Dit zorgt voor een verrassend element aan de training en is een leuke toevoeging. De oefenkaarten vonden we allemaal duidelijk, behalve de deurpost curls. Hiervoor hebben we de instructievideo op YouTube bekeken.

Kids

Mijn kinderen zijn gek op bewegen én buiten zijn. Bootcamp met kinderen is dan ook een leuke bezigheid. De markeringshoedjes en het springtouw vonden mijn kinderen heel interessant. Met mijn kinderen bedenk ik regelmatig spelletjes met de markeringshoedjes en het springtouw. De oefenkaarten brengen je op leuke ideeën.

Tot slot

Bootcamp is een leuke en afwisselende training. Je doet elke oefening kort waardoor het goed vol te houden is. Ik vind het fijn om in de buitenlucht te trainen. Het is een leuke manier om krachttraining te doen. Wil je meer cardio? Dan kun je een bootcamp training makkelijk combineren met een rondje rennen. Circuit medium was een mooie uitdaging die we volgende keer nog een keer doen voordat we ons wagen aan het circuit voor gevorderden. Met Bootcamp in a Box kun je snel aan de slag, je ontvangt je attributen, schema’s en zelfs snacks! Je kunt veel variëren waardoor geen training hetzelfde is. Bootcamp is voor iedereen op elk niveau!

Kortingscode
Gebruik STEFANI20 voor 2 euro korting op je bestelling!

Ben je benieuwd naar andere product reviews? Neem dan een kijkje bij Reviews. Of wil je weten wat ik nog meer graag doe aan sport? Ik vertel je meer bij Sporten.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo